Sogeti bouwt nieuw datawarehouse voor KB

Koninklijke Bibliotheek

De Koninklijke Bibliotheek (KB) selecteert it-dienstverlener Sogeti voor de bouw van een nieuw datawarehouse. Deze wordt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2017 opgeleverd. Hiervoor is een contract getekend met een geraamde waarde van bijna twee miljoen euro en een initiële looptijd van vier jaar.

De Koninklijke Bibliotheek had behoefte aan een robuust en toekomstvast datawarehouse dat voldoet aan alle hedendaagse eisen op het vlak van functionaliteit, betrouwbaarheid, veiligheid en het beschermen van persoonsgegevens. Bovendien moet deze schaalbaar zijn en moeten tools als datavisualisatie, rapportage en analyse makkelijk kunnen worden geïmplementeerd. Sogeti is tijdens een aanbesteding als winnaar uit de bus gekomen. In totaal hebben vier leveranciers zich ingeschreven.

Sogeti gaat een datapakhuis bouwen in een Microsoft Azure -loudomgeving en biedt het platform als een software as a service (SaaS)-oplossing aan. Voor de functionele inrichting van het platform is gekozen voor technologie van Microsoft en van Informatica. In eerste instantie wordt vier Terabytes aan data opgeslagen. Het betreft data over lidmaatschappen en over het gebruik van alle openbare bibliotheekcollecties. KB verwacht dat het datawarehouse elk jaar in capaciteit toeneemt.

KB meent met het nieuwe datapakhuis datagedreven te opereren. Bovendien claimt de bibliotheek te voldoen aan de Wet stelsel openbare bibliotheekvoorzieningen (Wsob). Die wet heeft gegevenslevering door openbare bibliotheken wettelijke verplicht. Dat staat onder regie van de KB.

Sogeti start nu met de bouw van het datawarehouse. De it-dienstverlener stelt dat deze in het eerste kwartaal van 2017 af is.

Sogeti

It-dienstverlener Sogeti actief in applicatiebeheer, management van infrastructuren en ‘high-tech engineering’. De wereldwijde Sogeti groep bestaat uit ongeveer 23.000 it-professionals in negentien landen. Het heeft ruim honderd vestigingen in Europa, de VS en India. In Nederland beschikt het over kantoren in Vianen, Amsterdam, Amersfoort, Eindhoven, Groningen en Capelle aan den IJssel. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-11-29T09:27:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.