Ictivity wint weer aanbesteding SSC Zuid-Limburg

Dit artikel delen:
Deal handen schudden overname

Ict-dienstverlener Ictivity heeft opnieuw een ict-opdracht gegund gekregen van de gemeenten Heerlen, Sittard-Geleen, Maastricht, de Provincie Limburg en het Shared Service Center Zuid-Limburg (SSC-ZL). Het gaat om het leveren van ict-personeel voor technisch- en applicatiebeheer. Ictivity is samen met Atos, Centric en Cim Solutions geselecteerd als voorkeursleverancier.

Voor de inzet van ict-specialisten voor het beheer van de netwerkinfrastructuur, servers, storage en applicaties worden minicompetities uitgeschreven. Het werk wordt vervolgens verdeeld onder de meest geschikte ict'ers van de drie ict-dienstverleners. 

Met het SSC-ZL willen de gemeente Maastricht, Sittard-Geleen en Heerlen stapsgewijs de bedrijfsvoeringstaken onderbrengen in ėėn organisatie. Eén van de onderdelen van die samenwerking is de gezamenlijke inkoop van ict-hardware, waarvoor eerder dit jaar een grote aanbesteding werd uitgeschreven. Deze aanbesteding bestond uit meerdere percelen, waarbij Ictivity werd aangewezen als exclusieve partner voor het perceel voor algemeen support en advies, en voorkeursleverancier voor hardware en bijbehorende diensten (Computable berichtte daar in mei 2016 over).

‪Nu maakt de dienstverlener bekend dat ook het perceel technisch beheer toegewezen is. Ictivity gaat samen met drie andere organisaties ict-personeel leveren. Dat verloopt via een gerichte uitvraag (ook wel ‘minicompetitie’ genoemd) van de gemeenten, provincie Limburg of het SSC-ZL. Aan de hand van een functieomschrijving, met technische competenties en niveau, sturen de voorkeursleveranciers cv’s van geschikte kandidaten in.‬

Twee jaar ‬

‪Bij de selectie van voorkeursleveranciers is door de aanbestedende partijen getoetst op kwaliteit en prijs. Volgens Robin Wijnen, segment manager lokale overheid bij Ictivity, heeft die ict-dienstverlener vooral bij het onderdeel kwaliteit goed gescoord. 'Zodra er een uitvraag voor ict-personeel bij ons binnenkomt, kijken we niet alleen naar de technische vaardigheden die nodig zijn. Net zo belangrijk zijn de ‘soft skills’, zoals zelfstandig werken, communiceren en eigenhandig rapportages kunnen maken. Een voordeel hierbij is dat wij alle ict-specialisten in onze poule ook echt kennen. We schieten niet met hagel, maar sturen alleen cv’s door waarvan wij denken dat ze aan het functieprofiel voldoen.'

De gunning is officieel aan Ictivity verleend per 17 november 2016. Het contract heeft een looptijd van twee jaar met tweemaal een optie tot verlenging van een jaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-12-09T09:12:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.