SecureLink vernieuwt netwerk ROC Midden-Nederland

Dit artikel delen:
servers datacenter

ROC Midden-Nederland laat Securelink zijn netwerkcomponenten vernieuwen. Het gaat daarbij om de onderdelen toegang & beveiliging, het draadloze netwerk en de switches en aanverwante apparatuur. De ict-beveiligings- en netwerkintegrator is na een aanbesteding geselecteerd; de overeenkomst heeft een looptijd van drie jaar met een optie om maximaal twee jaar te verlengen.

Als ruwe schatting van de verwachte besteding op basis van reguliere vervanging van de huidige apparatuur hanteert de onderwijsinstelling een bedrag van 1,5 miljoen euro (hardware) voor de komende vijf jaar en vijf ton per jaar aan beheer en onderhoudscontracten.

Op het gebied van toegang en beveiliging moet Securelink componenten leveren, zoals next generation firewall met routing functionaliteit, een vpn ssl-oplossing inclusief multifactor authenticatie, ip, dns, dhcp, on-access control service, ondersteuning en beheer- en monitoringsoftware.

Voor het draadloze netwerk gaat het om controllers, access points, service, ondersteuning en beheer- en monitoringsoftware.

Bij de switches en aanverwante apparatuur moet het bedrijf onder meer switches met deels routing functionaliteit leveren alsook load-balancing, service, ondersteuning en beheer- en monitoringsoftware.

Het netwerk is nu nog gebaseerd op producten van Juniper (core/edge switches), Aruba (WLAN), InfoBlox (DNS/DHCP), QuarantaineNet (Netwerktoegangscontrole en Isolatie) en PaloAlto (Firewall).

Verbeteren

De onderwijsinstelling verwacht door het aanbesteden van alle netwerkgerelateerde componenten in één keer een kostenreductie door te kunnen voeren door te profiteren van betere inkoopcondities. Daarnaast wil het ROC het serviceniveau verbeteren door de standaardisatie van de componenten en een geformaliseerde samenwerking met één partner.

ROC MN is één van de grootste onderwijsinstellingen in midden Nederland en heeft circa 18.000 studenten en 1.600 medewerkers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-12-20T11:57:00.000Z Rik Sanders