Scalda verplaatst datacenters naar Vancis

Datacenterdienstverlener Vancis heeft de aanbesteding gewonnen voor de uithuizing en uitbesteding van de datacenterinfrastructuur van Scalda, een school voor middelbaar beroepsonderwijs en volwasseneneducatie in Zeeland. Het gaat om een contract met een maximale looptijd van tien jaar en een geraamde waarde van totaal ruim 1,2 miljoen euro.

Vancis levert datacentercapaciteit op basis van 'infrastructure as a service' (IaaS). Wel is een deel van de hardware nog van Scalda; die wordt naar de datacenters van de ict-dienstverlener overgeplaatst en in de loop van 2017 afgeschreven.

De onderwijsstelling is nu nog, gebaseerd op de huidige volumes, maximaal jaarlijks zo'n vier ton kwijt aan zijn datacenteromgeving inclusief de kosten voor verbindingen. Scalda beschikt over twee datacenters, het primaire datacenter in Goes en een secundair datacenter in Terneuzen.

Door de uithuizing en uitbesteding van de datacenterinfrastructuur alsmede de overstap naar Office365, waardoor exchange servers en fileservers niet langer in eigen beheer zijn, verwacht Scalda dat de omvang van de opdracht binnen enkele jaren aanzienlijk afneemt.

De hoofdvestiging van Scalda staat in Terneuzen; daarnaast heeft het instituut vestigingen in Zierikzee, Goes, Vlissingen, Tholen, Hulst, Oostburg, Middelburg, Dirkland én Breda.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-01-13T08:00:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.