HP Inc. naar rechter om gunning politie aan Dell

Dit artikel delen:

Hp Inc. heeft een kort geding aangespannen tegen de politie in het kader van de aanbesteding 'Werkplekapparatuur en gerelateerde Diensten'. Er was, verdeeld over vier percelen, voorlopig gegund aan een aantal partijen. HP Inc. maakt bezwaar tegen de gunning aan Dell in twee percelen: de levering van hardware voor vaste werkplekken en voor mobiele werkplekken.

Op welke gronden het bedrijf de politie heeft gedagvaard, wil HP Inc. niet toelichten. 'Het is ons beleid om niet publiekelijk over een situatie als deze inhoudelijk te reageren', laat een zegsman weten. Ook Dell onthoudt zich van commentaar.

Een woordvoerder van de politie meldt alleen: 'Door één van de afgewezen inschrijvers is een dagvaarding afgegeven met een aantal bezwaren aangaande de gunning voor perceel 1 en 2. De dienst zal nog niet tot definitieve gunning voor de aanbesteding overgaan maar eerst de uitkomst van het kort geding afwachten. De politie doet in deze fase van de aanbesteding geen verdere mededelingen over de partijen aan wie voorlopig is gegund.’

Naar verluidt is het derde perceel met betrekking tot de levering van beeldschermen voorlopig gegund aan drie partijen: Eizo, Fujitsu en Switch IT. Die moeten in een minicompetitie gaan uitmaken wie welke levering mag doen. Perceel vier, Overige werkplekapparatuur en diensten (niet-standaard werkstations, randapparatuur, accessoires en ondersteunende diensten) zou volgens bronnen gegaan zijn naar Scholten Awater.

Het gaat om contracten van vier jaar. Een omvang is niet bekendgemaakt, maar het gaat om miljoenen en de belangen zijn groot. Wanneer het kort geding op de rol staat, is nog niet bekend.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-02-09T11:55:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.