OCW-diensten steken 36 miljoen in ICT-inhuur

Met DUO erbij stijgt waarde naar 312 miljoen

Dit artikel delen:
Inhuur

Een aantal diensten van het ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschappen (OCW) heeft via drie aanbestedingen nieuwe ict-inhuurpartners aangetrokken. Tot de winnaars behoren Cimsolutions (in combinatie met VKA en SLTN Professionals), Ordina, Linkit, Brunel, KPN, Fast Flex, Atos en Capgemini. Het betreft vierjarige raamovereenkomsten met een totale geschatte waarde van ruim 36 miljoen euro.

Het betreft de OCW-onderdelen: de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, de Inspectie van het Onderwijs, het Nationaal Archief, de Onderwijsraad, de Raad voor Cultuur, de Adviesraad voor wetenschap, technologie en innovatie, het Bestuursdepartement OCW en de Erfgoedinspectie.

De aanbestedingen zijn uitgevoerd door het Inkoop Uitvoering Centrum van het ministerie van Economische Zaken (IUC-EZ), waar de rijksbrede categorie ICT-inhuur is gepositioneerd, meldt de website Consultancy.nl.

De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en de Inspectie van het Onderwijs hebben hun ict-inhuur gegund aan Cimsolutions (in combinatie met VKA en SLTN Professionals), Ordina, Linkit en Brunel (totale waarde: ruim twaalf miljoen euro).

De aanbesteding voor het Nationaal Archief, de Onderwijsraad, de Raad voor Cultuur, Adviesraad voor wetenschap, technologie en innovatie en de Onderwijsraad is gewonnen door Cimsolutions (in combinatie met VKA en SLTN Professionals), Ordina, KPN en Fast Flex (totale waarde: zes miljoen euro).

De opdracht van het Bestuursdepartement OCW en de Erfgoedinspectie is volgens Consultancy.nl gewonnen door Cimsolutions (in combinatie met VKA), Brunel, en Capgemini (i.c.m. Dunit) en Atos (totale waarde: achttien miljoen).

DUO

Naast deze drie aanbestedingen waren er ook twee door IUC-EZ gecoördineerde OCW-aanbestedingen voor de vestigingen van Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) in Groningen en Zoetermeer, meldde Computable al eerder. Daarvan is DUO Groningen veruit de grootste afnemer wat ict-inhuur betreft. 

De winnaars van de aanbesteding voor DUO Groningen zijn:  Atos, CGI, IT-staffing, Capgemini (i.c.m. Dunit), Centric, Get There Holding (i.c.m. Brunel, New Nexus en QNH Consulting), KPN Consulting, Ordina, Sogeti en SQL Integrator (i.c.m. Devoteam). De geschatte waarde van de vierjarige raamovereenkomst is zestig miljoen per jaar.

De winnaars van de tender voor DUO Zoetermeer zijn: Ordina, Brunel, Linkit, Atos, Fastflex en de combinatie Cimsolutions, VKA en SLTN. De geschatte waarde van de vierjarige raamovereenkomst is 8,75 miljoen per jaar.

In totaal huren dus de OCW-diensten de komende vier jaar voor in totaal naar schatting 312 miljoen euro aan tijdelijke ictérs in. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-02-21T10:37:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.