Rechtspraak huurt voor 80 miljoen ICT in

Dit artikel delen:
Rechtspraak

De Rechtspraak verwacht de komende vier jaar voor circa twintig miljoen euro per jaar aan ict-inhuur uit te geven. In totaal gaat het om zo'n honderdvijftig tot tweehonderd inhuurkrachten, met name Microsoft- en Oracle-experts. Na een aanbesteding zijn raamovereenkomsten gesloten met de personeelbrokers Linkit, IT Staffing, Between, HeadFirst, Itaq en Ukomst.

De Rechtspraak moet veel inhuren omdat het ict-landschap een grote vernieuwingsslag ondergaat. Er wordt gewerkt aan een nieuwe, multi-kanalen servicearchitectuur en een gelaagde on premise cloudarchitectuur, hoofdzakelijk op basis van Microsoft- en Oracle-technologie.

Daarnaast is het ict-onderdeel Spir-it sinds de starten van het digitaliseringsprogramma Kei (Kwaliteit & Innovatie) zelfstandig software gaan ontwikkelen. Dit gebeurt op basis van de Agile-methode en scrum teams. Spir-it voert hierbij het beleid om externen op het gebied van Oracle en Microsoft langer aan zich te binden. 'Dit is noodzakelijk voor het borgen van de continuïteit omdat veelvuldige wisselingen in scrum-teams het ontwikkelproces in gevaar brengen', stelt de leverancier.

IUC-EZ

De aanbesteding is uitgevoerd door het Inkoop Uitvoering Centrum van het ministerie van Economische Zaken (IUC-EZ), waar de rijksbrede categorie Ict-inhuur is ondergebracht.

De Rechtspraak als organisatie bestaat uit verschillende onderdelen: de rechtbanken en gerechtshoven, het College van Beroep voor het bedrijfsleven, de Centrale Raad van Beroep, het overkoepelende bestuur in de Raad voor de rechtspraak en de landelijke diensten Spir-it (ICT dienstverlener), het Landelijk Dienstencentrum voor de Rechtspraak (LDCR) en het Studiecentrum Rechtspleging (SSR).
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-02-28T11:36:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.