Surf kiest IT-Staffing, KPN en CGI voor inhuur

Supercomputer Cartesius

Surf, een ict-samenwerkingsorganisatie voor onderzoek en onderwijs, heeft IT-Staffing, KPN en CGI geselecteerd als voorkeursleveranciers voor de inhuur van ict'ers. Het drietal bedrijven detacheert ict- en ondersteunend personeel bij de Surf-onderdelen Surfmarket, Surfnet en Surfsara. De mantelovereenkomst heeft een looptijd van maximaal vier jaar en een verwachte omvang van 2,2 miljoen euro per jaar.

Dat meldt IT-Staffing in een persbericht over de gunning. IT-Staffing voorziet de werkmaatschappijen van Surf van ict-specialisten voor uiteenlopende kennisgebieden. Het gaat ook om de inhuur van ondersteunende en generieke functies zoals administratief en secretarieel personeel.

Surfsara beschikt over serverclusters, waaronder supercomputer Cartesius, die worden ingezet bij complexe rekenklussen voor bijvoorbeeld DNA-onderzoek. Surfmarket is de ict-marktplaats voor het onderwijs en onderzoek. Bij Surf aangesloten instellingen maken er gebruik van software, clouddiensten en digitale content.

Surfnet richt zich op de ict-infrastructuur. Het brengt via een eigen computernetwerk onderzoekspartners zoals hogescholen, universiteiten, academische ziekenhuizen, onderzoeksinstituten en andere wetenschappelijke instellingen met elkaar in contact.

IaaS

Surfnet selecteerde november 2016 acht cloudpartners voor een IaaS-dienst. Die uitbesteding aan Amazon, CloudSigma, Dimension Data, Interoute Communications, KPN, Microsoft, NTT Europe en Vancis had een waarde van vijfhonderd miljoen euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-05-09T15:44:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.