Managed hosting door True

Wie gunt wat

Axians vernieuwt netwerk Aventus

 

jongeren

Onderwijsinstelling Aventus selecteert ict-dienstverlener Axians voor het ontwerp en de inrichting van de nieuwe datacenter- en netwerkinfrastructuur. Dit netwerk vormt naar eigen zeggen een basis voor innovaties, zoals een Smart Campus.

Aventus, een onderwijsaanbieder in de stedendriehoek Apeldoorn, Deventer en Zutphen, heeft de ambitie om innovatief op het gebied van ict zijn en wilde daarom het netwerk vernieuwen. Op basis van een aanbesteding komt Axians, het ict-merk van het Franse Vinci Energies, als winnaar uit de bus.

Axians ontwerpt en implementeert een nieuwe netwerkinfrastructuur. Dat netwerk vormt een basis voor toekomstige innovaties bij Aventus. Het ROC wil bijvoorbeeld Smart Campus-toepassingen inzetten om de gebouwen efficiënter te benutten en gebruikers beter te faciliteren. Daarnaast wil de onderwijsinstelling het netwerk gebruiken als studieobject. Studenten moeten applicaties ontwikkelen op basis van de data uit het netwerk. Axians ondersteunt de studenten bij deze opdrachten.

De partijen werken momenteel aan de eerste voorbereidingen voor het vervangen van het netwerk. De implementatie wordt in overleg gepland. Aansluitend worden nieuwe security-maatregelen geïmplementeerd.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6048909). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×