Axians vernieuwt netwerk Aventus

jongeren

Onderwijsinstelling Aventus selecteert ict-dienstverlener Axians voor het ontwerp en de inrichting van de nieuwe datacenter- en netwerkinfrastructuur. Dit netwerk vormt naar eigen zeggen een basis voor innovaties, zoals een Smart Campus.

Aventus, een onderwijsaanbieder in de stedendriehoek Apeldoorn, Deventer en Zutphen, heeft de ambitie om innovatief op het gebied van ict zijn en wilde daarom het netwerk vernieuwen. Op basis van een aanbesteding komt Axians, het ict-merk van het Franse Vinci Energies, als winnaar uit de bus.

Axians ontwerpt en implementeert een nieuwe netwerkinfrastructuur. Dat netwerk vormt een basis voor toekomstige innovaties bij Aventus. Het ROC wil bijvoorbeeld Smart Campus-toepassingen inzetten om de gebouwen efficiënter te benutten en gebruikers beter te faciliteren. Daarnaast wil de onderwijsinstelling het netwerk gebruiken als studieobject. Studenten moeten applicaties ontwikkelen op basis van de data uit het netwerk. Axians ondersteunt de studenten bij deze opdrachten.

De partijen werken momenteel aan de eerste voorbereidingen voor het vervangen van het netwerk. De implementatie wordt in overleg gepland. Aansluitend worden nieuwe security-maatregelen geïmplementeerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-06-23T11:17:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.