CBR pakt papierberg en doorlooptijd aan

auto

Het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen) wil nog voor het einde van 2017 een grote digitaliseringsslag maken. Dan moeten klanten via de omgeving Mijn CBR digitaal alle producten kunnen aanschaffen. Voor het zover is moet een aantal legacy-systemen worden aangepakt. Op dit moment is de doorlooptijd van sommige documenten namelijk opgelopen tot zeven weken.

Dat meldt leverancier OpenSesame ICT. Het bedrijf heeft een documentsysteem opgeleverd dat gebouwd is in OpenIMS DMS. Daarmee worden volgens de leverancier in de eerste fase ongeveer 11 miljoen documenten gedigitaliseerd. 'Doorlooptijden tot zeven weken voor klanten zijn daarmee verleden tijd. De document store is een eerste grote stap op weg naar een Mijn CBR-omgeving waar de burger terecht kan voor alle producten, vergelijkbaar met ‘mijnoverheid.nl’.'

De leverancier: 'Door de conversie van documenten vanuit verschillende legacy-systemen, die met zesduizend per uur als PDF/a in één centraal dms worden opgeslagen, ruimt het CBR een enorme papierwinkel op.'

Volgens OpenSesame ICT betreft het vooral procesdocumenten die van de burger zijn en voor die burger ook zichtbaar moeten zijn. 'Bovendien moeten de documenten aan velerlei wettelijke verplichtingen voldoen. OpenIMS moet met automatisch versiebeheer audit trails en beheerfuctioneliteiten het beheer van de data eenvoudiger maken. Volgens de betrokken projectleiders binnen CBR vormen met name systemen die het CBR al 10 tot 15 jaar in de lucht heeft een uitdaging. 

Eerste stap

Een woordvoerster van CBR meldt dat het gaat om een eerste stap in een groot project. De organisatie wil pas op de details van het project ingaan als het helemaal is afgerond.

Het CBR neemt jaarlijks een half miljoen rijexamens af. Er werken 1500 medewerkers op 58 locaties.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-07-13T11:59:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.