Acknowledge levert IaaS-platform aan Promen

Frank Rossel (links), algemeen directeur Promen en Maarten Mollemans, commercieel directeur Acknowledge

Sociale werkplaats-aanbieder Promen kiest na een Europese aanbesteding voor ict-dienstverlener Acknowledge voor de levering en het beheer van een infrastructure as a service (IaaS)-platform. De overeenkomst geldt voor de komende drie jaar met optie tot verlenging van vijf jaar.

Bij Acknowledge werken zo’n 230 mensen, verdeeld over kantoren in Waalre en Goes. Het bedrijf gaat de huidige on premise omgeving migreren naar een IaaS-platform dat gehost wordt vanuit twee datacentra. Het technische beheer wordt door Acknowledge uitgevoerd, Promen houdt de regie over het applicatielandschap.

Migratie servers

Promen heeft vestigingen in Gouda en Capelle aan den IJssel en is werkzaam op het gebied van sociale werkvoorziening en re-integratie. Binnen Promen telt zo'n veertienhonderd medewerkers waarvan ongeveer tweehonderd gebruik gaan maken van de nieuwe ict-oplossing. De instelling heeft zo’n vijfentwintig virtuele servers, waaronder een aantal Citrix-servers, die worden gebruikt om de applicaties aan te bieden aan de gebruikers. Al deze servers worden gemigreerd en naar de laatste versies van de besturingssystemen gebracht.

Algemeen directeur van Promen Frank Rossel licht toe waarom de organisatie overstapt van on premise naar IaaS: 'We hebben geen eenmalige investering meer, maar een flexibele maandelijkse afrekening. Ook zijn we ontzorgd wat betreft beheer en daardoor niet meer afhankelijk van de beperkte ict-bezetting bij Promen. Ten slotte kunnen we, doordat we ict als dienst afnemen, zelf meer focussen op onze applicaties.' 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-08-23T09:28:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.