Provincie Friesland rondt diverse ict-tenders af

Winnaars: QNH/Cygnis (werkplekken), TSG (netwerkbeheer), SA (mobility)

De provincie Friesland heeft in een kort tijdsbestek diverse ict-aanbestedingen achter elkaar afgerond. Zo is de kantoorautomatisering opnieuw in handen gelegd van QNH Consulting, in samenwerking met Cygnis; het netwerkbeheer is aan de Telecom Service Groep gegund. Hardwaredienstverlener Scholten Awater mag de komende jaren de mobiele apparatuur en ondersteunende diensten leveren.

Net zoals in 2014 is de Europese aanbesteding voor de kantoorautomatisering gegund aan QNH. Het betreft het beheer van alle werkplekken met de daarbij behorende serverinfrastructuur en het applicatielandschap voor een periode van twee jaar (geraamde waarde ruim vijfhonderdduizend euro) met de optie tot verlenging. QNH Consulting Noord, gevestigd in Groningen, zal deze werkzaamheden uitvoeren en werkt hierbij samen met Oracle DBA specialist Cygnis die de databases van de provincie beheert.

Volgens QNH zijn de omgevingen waarmee de provincie werkt de afgelopen jaren geoptimaliseerd. Dit betrof onder andere het terugdringen van de duur van de uitrol van werkstations van enkele weken tot anderhalf uur. Daarnaast zijn drie 'public key infrastructure' (pki)-omgevingen samengevoegd tot één, waardoor de foutgevoeligheid afneemt, de omgeving overzichtelijker wordt en daarmee makkelijker te beheren is, aldus de ict-dienstverlener.

Netwerkbeheer en apparatuur

QNH Consulting Noord werkt opnieuw samenwerken met Telecom Service Groep. De provincie gunde dit bedrijf uit Leek de aanbesteding voor het operationeel beheer van de netwerkinfrastructuur (contractwaarde ruim honderdduizend euro).

Verder is de Friese provincie opnieuw in zee gegaan met Scholten Awater. Na een aanbesteding voor mobiele apparatuur mag de Nijmeegse hardwaredienstverlener (tegenwoordig onderdeel van Infotheek) voor een periode van twee jaar (met de optie tot verlenging van twee keer een jaar) apparatuur leveren. Naast de levering van 725 eindgebruikersapparaten verzorgt Scholten Awater meerdere 'in huis- diensten', zodat de medewerkers direct met hun apparaat aan de slag kunnen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-02-08T09:52:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.