Axians adviseert EUR software-defined Cisco-netwerk

Studenten

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) heeft voor zijn nieuwe campusnetwerk gekozen voor een Cisco Catalyst 9000 serie-platform. Met dit software-defined netwerk verwacht de universiteit ontwikkelingen zoals augmented reality, kunstmatige intelligentie, blockchain en internet of things (IoT) goed te kunnen ondersteunen. Ict-dienstverlener Axians was adviseur in dit traject.

De switches in de access- en distributielaag van het campusnetwerk, dat alle locaties in Rotterdam ondersteunt, waren aan het eind van hun levensduur. In plaats van vervanging op basis van de huidige gewenste functionaliteit, koos de Erasmus Universiteit in overleg met Axians voor een moderne software-defined netwerkinfrastructuur.

Uiteindelijk viel de keuze op een Cisco-platform dat het mogelijk maakt een campusnetwerk centraal te beheren met zelflerende software. Ook kan het nieuwe technologie, zoals locatiegebaseerde en IoT-diensten integreren. Zo wil de Erasmus Universiteit dit jaar het Tinbergen-gebouw renoveren en veranderen in een 'slim' gebouw met dit soort diensten. Studenten en docenten kunnen dan bijvoorbeeld via een app snel beschikbare werkplekken vinden. Maar ook voor het gebouwbeheer, de schoonmaak en het bevoorraden van koffiemachines ziet de universiteit voordelen.

Didier Bourgeois, teamleider Network Data & Telecom bij de universiteit, wijst er in het persbericht op dat academisch onderzoek grotendeels plaatsvindt in multidisciplinaire teams, die verweven zijn met internationale peers. 'Dat stelt hoge eisen aan onze netwerkinfrastructuur. Daarom willen we een solide en flexibel netwerk dat slim en efficiënt te beheren is. Tegelijkertijd willen we profiteren van nieuwe technologieën.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-03-12T17:24:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.