Managed hosting door True

Avit beheert ict-infrastructuur Servicepunt71

Dit artikel delen:

Servicepunt71 heeft middels een aanbesteding het beheer van de ict-infrastructuur aan Avit gegund, met uitzondering van lan, wifi en end point-apparatuur. Servicepunt71 verzorgt de interne bedrijfsvoering voor de gemeenten Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Zoeterwoude en het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland.

De Nieuwegeinse ict-dienstverlener is verantwoordelijk voor het beheer, onderhoud en lifecycle management van de netwerkswitches (exclusief de draadloze omgeving) en tevens de op Flexpod (Cisco/Netapp) gebaseerde datacenteroplossing van Servicepunt71. Begin 2018 is Avit gestart met het overnemen van de verschillende monitoring- en beheertaken. Het contract heeft een looptijd van twee jaar en een waarde van zo'n 250.000 euro.

Het shared service center verwacht door de uitbesteding meer ruimte te krijgen voor zijn kerntaken: het verlenen van diensten op het gebied van personeelszaken, facilitaire zaken, financiën, inkoop, juridische zaken en andere ict-activiteiten.

Op ict-gebied wil Servicepunt71 meer een regiefunctie gaan vervullen. De organisatie merkt dat het moeilijk is om specialistische kennis op het gebied van ict binnen te halen, zeker nu er wordt overgestapt naar de cloud. Avit vervult hierbij een adviserende en ondersteunde rol.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-04-11T10:14:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.