Rijn en Braassem besteedt it-beheer uit aan Solvinity

Partner Axians levert werkplek-, netwerk- en beveiligingsdiensten

Dit artikel delen:

De gemeenten Alphen aan den Rijn en Kaag en Braassem besteden hun ict-beheer uit aan Solvinity. Beide gemeenten werken op ict-gebied sinds begin dit jaar samen via de bedrijfsvoeringsorganisatie Rijn en Braassem. Het contract heeft volgens het gunningsdocument een looptijd van vijf jaar en een waarde van 2,7 miljoen euro. Solvinity werkt voor de werkplek-, netwerk- en beveiligingsdiensten samen met partner Axians.

Solvinity wordt verantwoordelijk voor het leveren van een digitale werkomgeving (inclusief hardware voor de werkplek) als een dienst voor alle medewerkers van de twee gemeenten. Onder de taken vallen het leveren van diensten op het gebied van infrastructuur, hosting, connectiviteit, werkplekken, informatiebeveiliging, technisch applicatiebeheer en regie & integratie. Het vijfjarig contract kent een optie om het te verlengen tot maximaal negen jaar.

Volgens Jos Lindhout, it-directeur van de gemeente Alphen aan den Rijn, schiet de huidige it-ondersteuning van Rijn & Braassem tekort om de toenemende digitalisering afdoende te ondersteunen.

Ook speelt informatiebeveiliging een belangrijke rol bij het besluit tot uitbesteding, stelt hij in een persbericht. 'Een gemeente verwerkt een grote hoeveelheid privacygevoelige informatie. De data hieromtrent moeten op de juiste manier beveiligd worden. Wij hebben als gemeente niet de omvang om een aparte informatiebeveiligingsafdeling op te zetten op het juiste niveau. Op het moment dat je als organisatie niet meer in staat bent ontwikkelingen op privacygebied bij te houden, weet je dat je daar een partner voor in de arm moet nemen.'

Geen kernactiviteit

Uiteindelijk vindt deze 'chief information officer' dat ict geen kernactiviteit is van een gemeente. 'Wij moeten paspoort- en rijbewijsaanvragen afhandelen, maar ons daarbij niet te veel zorgen hoeven maken om het ict-deel. Daar ligt onze kracht niet, dus moet je bereid zijn dat uit te besteden', aldus Lindhout.

De overgang van het it-beheer neemt negen maanden in beslag. De meeste betrokken ict-medewerkers van beide gemeenten worden herplaatst in andere interne functies, waaronder de nieuwe regie-organisatie. Mogelijk gaan er enkele medewerkers over naar Solvinity; hierover lopen nog gesprekken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-04-12T10:26:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.