GGZ Noord-Holland-Noord verlengt ecd-contract Nexus

Zorg & ICT 2018

Dit artikel delen:
Contract ondertekenen

GGZ Noord-Holland-Noord (GGZ NHN) verlengt het contract met Nexus Nederland, leverancier van een elektronisch cliëntendossier, voor drie jaar. Nexus werkt daarbij samen met Code24, leverancier van software voor uitwisseling van medische data, en zorgfactuurverzorger Infomedics.

GGZ NHN zocht naar een nieuwe opzet van zijn elektronisch cliëntendossier en aanvullende ict-oplossingen. Die 'best-of-breed'-strategie moest leiden tot een ecd-landschap dat de veranderingen in de geestelijke gezondheidszorgsector kan ondersteunen. Het gaat zowel om nieuwe financiële regels als zorginhoudelijke ontwikkelingen. Een voorbeeld is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) waardoor de verantwoordelijkheid voor jeugdzorg bij gemeenten is komen te liggen. Bovendien vindt het behandelen en begeleiden steeds meer bij cliënten thuis plaats. Toepassingen voor e-zorg en het ontsluiten van het dossier voor cliënten worden daardoor steeds belangrijker, stelt de leverancier.

GGZ NHN heeft de ecd's van andere leveranciers onderzocht, maar kiest opnieuw voor Nexus. Het maakte een risico-afweging van de gevolgen van het overstappen naar een andere leverancier, maar blijft bij Nexus vanwege het open karakter van de voorgestelde oplossing van de softwareleverancier en zijn partners.

Nexus

Nexus is een leverancier van epd- en informatiesystemen voor ziekenhuizen en GGZ-instellingen. Het Duitse bedrijf is in Nederland gevestigd in Nieuwegein.

Nexus Nederland was jarenlang actief onder de naam McKesson Nederland om daarna herdoopt te worden in Qucare. In 2014 werd Qucare overgenomen door de Amerikaanse investeringsmaatschappij Symphony Technology Group. Die verkocht het bedrijf begin 2015 door aan de Duitse zorgautomatiseerder Nexus AG.

Bezoek Zorg & ICT

Nexus is exposant op Zorg & ICT 2018, Deze vakbeurs vindt plaats in Jaarbeurs Utrecht van 17 tot en met 19 april 2018. Naast ruim 180 exposanten vindt u op de beursvloer ook theaters waar sprekers u op de hoogte brengen van actuele onderwerpen. Bekijk het seminarprogramma en de lijst van exposanten.  


Registreer hier voor een gratis ticket.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-04-17T11:53:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.