Vancis levert IaaS-diensten aan ROC de Leijgraaf

Studenten

Cloud- en hostingdienstverlener Vancis uit Amsterdam heeft de Europese aanbesteding van ROC de Leijgraaf gewonnen en gaat de komende drie jaar de it-omgeving verzorgen van het loopbaancentrum dat zich richt op educatie in Noordoost Brabant. Concreet houdt dit in dat de it-omgeving wordt gemigreerd naar het IaaS-platform van Vancis. De waarde van het driejarig contract is niet bekend.

Bij ROC de Leijgraaf kunnen jongeren en volwassenen terecht voor een praktijkgerichte mbo-opleiding, deeltijd havo en vmbo-t. Het loopbaancentrum helpt bij (re)integratie en inburgering. Ook verzorgt ROC de Leijgraaf trainingen voor bedrijven. Het heeft vestigingen in Oss, Veghel, Uden, Cuijk en Boxmeer.

Jorrit van der Heijden, coördinator informatievoorziening, ROC de Leijgraaf, over de migratie: De Leijgraaf streeft naar flexibele schaalbare informatievoorziening. Met de migratie naar de IaaS-omgeving van Vancis doen we een stap vooruit in het verwezenlijken van deze ambitie.’

Vancis

Het Amsterdamse Vancis is in 2008 opgericht als commerciële dochteronderneming van Sara, ict-infrastructuurdienstverlener voor het hoger onderwijs. Toen Sara in 2012 werd overgenomen door Surf, ict-dienstverlener voor het onderwijs, werd Vancis als zelfstandige partij met een eigen raad van commissarissen in de markt gezet (onder houdstermaatschappij Surf).

Om toch de schijn van belangenverstrengeling weg te nemen, besloot Surf over te gaan tot de verkoop van zijn 100 procent-belang in het commerciële bedrijf. Strikwerda Investments, het investeringsbedrijf van de Friese multimiljonair Rinse Strikwerda, werd uiteindelijk eind maart 2016 als koper gestrikt.

De nieuwe eigenaar zette in 2016 gelijk het mes in de verlieslatende organisatie, door negentien van de 145 medewerkers te ontslaan. Ook verkocht de onderneming vorig jaar zijn datacenter aan Interxion.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-05-11T10:07:00.000Z Christel Tuin
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.