Managed hosting door True

Data Matters digitaliseert archief Schiedam

Het Gemeentearchief Schiedam krijgt een elektronisch depot (‘e-depot). Data Matters uit Amstelveen verzorgt de implementatie en het onderhoud van deze cloudoplossing. Het digitale archief wordt gehost vanuit KPN-datacenters. Hiervoor gaan Schiedam en Data Matters een raamcontract aan voor een periode van zes jaar met de mogelijkheid om twee keer met twee jaar te verlengen.

Het gemeentearchief bewaart informatie over Schiedam en Schiedammers van 1286 tot gisteren en stelt deze gratis beschikbaar. Binnen de gemeente Schiedam wordt het aandeel van digitale informatie steeds groter. Zo kan de aanvraag van vergunningen of een raadsvergadering digitaal.

Alle digitale informatie wordt binnen en buiten de gemeente op computerschijven opgeslagen of op servers bewaard. De gemeente wil deze data daarnaast ook in een cloudomgeving opslaan, zodat deze ‘voor eeuwig beschikbaar en doorzoekbaar blijft'. Het kiest daarom voor een e-depot. Zo’n oplossing kan informatie bewaren, beheren en raadplegen.

Data Matters werd gekozen na een Europese aanbesteding voor de implementatie en het onderhoud van een e-depot. De storagespecialist uit Amstelveen gaat als onder meer de raadsinformatie, inclusief de ‘videotulen’, in het e-depot beschikbaar stellen.

De gemeenten Amsterdam en Rotterdam hebben ook hun archief ondergebracht in zo’n e-depot van Data Matters.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-07-10T09:35:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.