Bloomreach levert cms voor carrièreportaal Rijksoverheid

Dit artikel delen:
CMS

Bloomreach, een Amerikaans marketingtechnologiebedrijf actief in het verwerken van e-commerce-data met onder meer een kantoor in Amsterdam, gaat de rijksoverheid voorzien van een nieuw content management systeem (cms). Het systeem vormt de basis voor een stapsgewijze vervanging van het Carrière Site Overheid-platform, waarop de vervanging, samenvoeging en ontsluiting van de bestaande sites Werken voor Nederland, Werken bij de Overheid, Functiegebouw Rijk en samenvoeging van de Mobiliteitsbank, Rijkstalentencentrum en Werkplus tot één Mobiliteitsbank voortaan via één platform plaatsvindt.

De technologie van het huidige cms-platform dateert uit 2001 en is inmiddels sterk verouderd. De rijksoverheid wil met het vernieuwde platform naar eigen zeggen de positie als meest favoriete werkgever van Nederland vasthouden en zich als werkgever blijven onderscheiden op de arbeidsmarkt.

Hippo

Het nieuwe cms vormt door inzet van nieuwe functionaliteiten de basis voor verdere personalisering en ondersteuning van de arbeidsmarktcommunicatiestrategie. Zo wordt onder meer hergebruik van content mogelijk, kunnen departementen zelf content plaatsen en beheren en komt er beter inzicht in gegevens van personeelszaken door een koppeling tussen arbeidsmarktcommunicatie, het carrièreportaal, de rijksbrede werving en selectie-oplossing en het inhuren van ict-personeel.

Bloomreach, die in 2016 de Amsterdamse cms-leverancier Hippo overnam, implementeert rond deze zomer het nieuwe cms-platform en verwacht deze uiterlijk maart 2019 op te kunnen leveren. Daarnaast zijn tegen die tijd ook alle carrière-websites vervangen. Volgens Niels Koekoek, woordvoerder van Bloomreach, zijn er sites van de overheid die door Hippo werden gehost, maar gaat het hier om een compleet nieuwe implementatie en kan er niet worden voortborduurt op een bestaand cms.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Hopelijk wordt dit ook gelijk opensource.
Waarom niet een bestaand (opensource) CMS aanpassen aan de behoeften?

@Ron Bakker ... is een functionerende omgeving niet belangrijker dan het al dan niet kiezen voor open source?

Hippo is open source.
@Pavake
voor het rijk zou open source verplichting moeten zijn. Wat de overheid tot nu toe aan closed source besteld heeft, schijnt niet zo goed te funktioneren, daarover schrijft computable toch heel erg vaak.

Dat hippo opensource is, wist ik niet.
Bedankt voor deze info.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-07-10T12:24:00.000Z Zamire Willems
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.