Ordina helpt douane met planningssoftware

Dit artikel delen:

Douanier op Schiphol (via Instagram @douane_nl)

Ordina gaat het voor de douane gemakkelijker maken om grenscontroles in te plannen. De Nieuwegeinse dienstverlener heeft daartoe met de Belastingdienst een contract gesloten voor configuratie, implementatie en beheer van planningssoftware van Quintiq.

De douane controleert aan de buitengrenzen van de EU, bij luchthavens, zeehavens en in den lande op de naleving van onder meer de douanewetgeving. De controles worden per regio ingepland, wat een complex en dynamisch proces blijkt te zijn. De planningssoftware maakt het mogelijk om mensen en middelen optimaal inzetten, zodat de controles efficiënt verlopen en bedrijven geen onnodige vertraging ondervinden.

Het contract met de Belastingdienst heeft een looptijd van acht jaar. Behalve configuratie, implementatie en beheer van de software van Quintiq (onderdeel van Dassault Systèmes) verzorgt Ordina gedurende deze periode ook het verandermanagement en opleidingen. Naar eigen zeggen is Ordina ervaren op het gebied van complexe planningen. Zo zet de dienstverlener zijn expertise al in bij de Belgische douane.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-12-05T11:57:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.