Avepoint regelt backup Office 365 voor Vitens

Waterbedrijf Vitens kiest voor de cloudgebaseerde backup- en governance-oplossing van Avepoint voor zijn nieuwe Office 365-omgeving. Het grootste waterbedrijf van Nederland is momenteel bezig zijn kantoorsoftware over te zetten naar de cloud en zocht naar geschikte backupsoftware.

Volgens Willem-Jan Hessels, als teammanager systeembeheer bij Vitens verantwoordelijk voor de cloudmigratie, schieten traditionele backup-oplossingen voor Sharepoint en Office 365 wat betreft bewaartermijnen en de mogelijkheid om een backup te maken van een volledige Office 365-omgeving te kort. Hij stelt in een persbericht dat Avepoint dit wel kan en daarmee tevens voldoet aan de Nederlandse wetgeving voor dataopslag. 'Het biedt een standaardcloud-oplossing die gewoon werkt, en waar wij geen beheerlast van hebben.'

Voor de bestaande it-omgeving gebruikt Vitens al de backupsoftware van Avepoint, wat de keuze makkelijker maakte om ook voor de cloudvariant te kiezen. Een ander voordeel is dat Avepoint een Nederlands kantoor heeft, en altijd direct beschikbaar is voor vragen, hulp en advies, aldus het waterbedrijf. Het Amerikaanse Avepoint is opgericht in 2001, en heeft zijn hoofdkantoor in Jersey City, NJ.

Overstap

Vitens levert water aan 5,7 miljoen klanten in vijf provincies in Nederland: Gelderland, Overijssel, Flevoland, Utrecht en Friesland. De nutsinstelling heeft vier kantoren en 2.200 medewerkers. De ict-afdeling draagt zorg voor zowel de kantoorautomatisering als de kritische procesautomatisering. Van oudsher beheert het nutsbedrijf al zijn it-diensten zelf in externe datacenters met eigen hardware. Vitens zit momenteel midden in een overstap naar software-as-a-service-oplossingen voor de kantoorautomatisering.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-01-15T10:51:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.