IT Creation verzorgt backendinfra Bodegraven-Reeuwijk

Dit artikel delen:

Ict-dienstverlener IT Creation uit Papendrecht heeft de aanbesteding ‘Vervanging ICT Backend Infrastructuur’ van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk gewonnen. De gemeente schreef deze aanbesteding uit om haar huidige datacenterinfrastructuur te vervangen. Het contract heeft een looptijd van drie jaar, met de mogelijkheid tot verlenging van tweemaal één jaar.

De gemeente Bodegraven wilde een moderne en flexibele infrastructuur die een betere performance biedt, niet technisch geconfigureerd hoeft te worden en eenvoudig aanpasbaar is voor onder meer de cloud. Het contract heeft betrekking op de levering, installatie en onderhoud van de complete backend infrastructuur. Ook de migratie van de bestaande omgeving naar de nieuwe infrastructuur, het opleiden van ict-beheer van de gemeente in functioneel beheer, gebruik en proactief beheer op basis van ITIL-standaarden is onderdeel van het contract.

Ronald Ederveen, adviseur bij IT Creation, geeft aan om wat voor type technologie het gaat: 'De door de gemeente gevraagde converged oplossing, zorgt ervoor dat de gemeente de omschakeling van puur technisch beheer naar functioneel beheer eenvoudig kan maken. Daarnaast wordt het transparant voor de gemeente waar data is opgeslagen omdat gegevens automatisch van de storage naar en van de cloud verplaatst kan worden volgens de door de gemeente gestelde richtlijnen. In de toekomst zal de data getierd, gemigreerd en gearchiveerd worden in de cloud. Onze oplossing ondersteunt bovendien de grootste cloudleveranciers.'

Overstap naar de cloud

"We kiezen voor een aanpak waarbij we de flexibiliteit eerst in het fundament organiseren voordat we een verdere beweging naar de cloud maken. "

Aritte Heij, kwartiermaker digital office, gemeente Bodegraven-Reeuwijk: ‘Wij willen minder techniek in huis en toch snel en autonoom kunnen inspelen op gewenste veranderingen in onze it-omgeving. Daarom kiezen we voor een aanpak waarbij we de flexibiliteit eerst in het fundament organiseren voordat we een verdere beweging naar de cloud maken. De nieuwe infrastructuur speelt hierin een belangrijke rol.’

IT Creation

IT Creation, opgericht in 2004, implementeert en beheert it-infrastructuren. Het bedrijf is titaniumpartner van Dell EMC en enterprise solution partner van VMWare. Ook werkt de onderneming samen met Dataplace, leverancier van carrier neutrale datacenterdiensten. De onderneming is gevestigd in Papendrecht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-01-31T08:52:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.