DNB kiest Ilionx en Capgemini voor detachering

Dienstverleners tekenen een raamovereenkomst van minimaal vier jaar

De Nederlandsche Bank (DNB) heeft een raamovereenkomst gesloten met Capgemini en Ilionx. Het gaat om detachering van ict-personeel en specifieke ict-opdrachten met vooraf gedefinieerde resultaten voor onder meer softwareontwikkeling, applicatiebeheer, business intelligence en testen.

DNB zocht strategische partnerbedrijven die langdurig specialisten met schaarse kennis en vaardigheden bij de organisatie kunnen inzetten, meldt een woordvoerder aan Computable. Verder wil de centrale bank meer inzetten op resultaatafspraken en kostenbeheersing, met behoud van kwaliteit. Aan de gunning ging een marktselectie vooraf. Dat resulteerde in augustus 2018 in een shortlist van zes leveranciers, die elk mochten inschrijven op de klus.

‘Na de beoordeling zijn Ilionx en Capgemini er als beste uitgekomen’, aldus de DNB-woordvoerder. Er is daarbij geen verdeling van de opdracht tussen de twee leveranciers. ‘Met beide partijen is dezelfde raamovereenkomst gesloten en beide partijen hebben evenveel kans om middels minicompetities een opdracht gegund te krijgen.’ De overeenkomst is al per 1 januari 2019 in werking getreden. De activiteiten zijn al gestart.

Vier jaar plus twee

"Met beide partijen is dezelfde raamovereenkomst gesloten"

De looptijd van de raamovereenkomst is vier jaar, met optioneel twee keer een jaar verlenging. Over de waarde van de opdracht doet DNB geen uitspraak. Het betreft een commercieel en contractueel vertrouwelijk gegeven, legt de woordvoerder uit.

De werkzaamheden bestaan volgens een persbericht van Ilionx onder meer uit softwareontwikkeling, beheer, business intelligence en testen. Deze dienstverlener is al ruim tien jaar partner van DNB. Capgemini heeft besloten om niet inhoudelijk op de gunning in te gaan. Hun woordvoerder verwijst naar de opdrachtgever.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

"DNB zocht strategische partnerbedrijven die *** langdurig specialisten met schaarse kennis en vaardigheden bij de organisatie kunnen inzetten ***, meldt een woordvoerder aan Computable"

Die bedrijven hebben inderdaad zat specialisten met schaarse kennis en vaardigheden.

We zien de komende jaren de berichten op Computable wel verschijnen. ;-)

En de contractwaarde is commercieel vertrouwelijk. Fraai allemaal voor een publieke instelling.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-02-01T17:33:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.