Amsterdam vervangt ADP en Raet door Afas

Implementatie hr-software moet digitale dienstverlening verbeteren

Dit artikel delen:

Om de digitale dienstverlening door de 16.000 medewerkers te vernieuwen, stapt de gemeente Amsterdam over op hr-software van Afas. De keuze is gemaakt via een Europese aanbesteding en gaat ten koste van PersonnelView van ADP Workforce en Payroll Gemal van Raet.

Volgens Pim van den Berg, projectleider van de aanbesteding voor het personeels- en salarissysteem bij de gemeente Amsterdam, was de inschrijving van Afas goed voorbereid en opgebouwd. ‘Vooral de gebruiksvriendelijkheid viel op. Met name de eenvoud en overzichtelijkheid van het systeem gaat het werk van onze 16.000 medewerkers een stuk makkelijker maken.’

Het nieuwe personeels- en salarissysteem moet de basis vormen voor de omringende processen en systemen. Ook levert de software de relevante managementinformatie. De overeenkomst is voor de duur van zes jaar met een optie tot verlenging van maximaal drie maal twee jaar.

Gerben Eversdijk, commercieel manager bij Afas, licht toe dat de gemeente Amsterdam een doel had met de aanbesteding: wendbaar zijn in een snel ontwikkelende omgeving. ‘Het serviceportaal van Afas automatiseert alle registrerende processen én geeft maximale mogelijkheden om alles op het gebied van instroom, doorstroom en uitstroom continu te verbeteren en door te ontwikkelen’, aldus Eversdijk.

Afas Software ontwikkelt al ruim twintig jaar softwareproducten. Naar eigen zeggen automatiseert het Nederlandse familiebedrijf organisaties in alle branches, te danken aan de flexibiliteit van de software.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-02-08T11:49:00.000Z Cees Visser
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.