Dronten vernieuwt it-beheercontract met SLTN

It-dienstverlener SLTN blijft de komende vier jaar het datacenter en de automatisering van de gemeente Dronten beheren en gaat deze moderniseren. Een deel van de it regelt het bedrijf vanuit een private cloudomgeving. De opdracht werd kortgeleden gegund.

SLTN verzorgt het technisch beheer van de infrastructuur al sinds 2014. Sindsdien staat een groot deel van de gemeentelijke servers en applicaties in datacenters van SLTN. Veel daarvan komt nu terecht in de private cloud van de Hilversumse dienstverlener.

Dronten legt daarmee een grotere beheertaak bij SLTN neer dan voorheen. De dienstverlener verzorgt de regie en de uitvoering van beheeractiviteiten die voorheen door meerdere it-leveranciers werden uitgevoerd. De aanbesteding heeft een looptijd van vier jaar met een mogelijke verlenging van tweemaal twee jaar. Met de opdracht zijn 'enige miljoenen euro's' gemoeid, meldt het bedrijf in een toelichting. 

Vruchtbare samenwerking

Voor de gemeente was het belangrijk een partij te vinden die de zorgen voor het gehele it-landschap op zich neemt. 'Gezien de huidige ervaring met SLTN verwachten wij weer een vruchtbare samenwerking', meldt de Drontense ict service manager Marco Muizelaar.

Bij de gemeente werken ongeveer 370 mensen. Het beheer van hun werkplekken is al sinds 2009 in handen van Inter Access. Deze dienstverlener werd in 2013 overgenomen door SLTN.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-03-29T10:12:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.