E-mergo en Qualogy leveren bi aan Schiphol

Schiphol gunt E-mergo uit Delft en Qualogy uit Rijswijk de opdracht om de komende jaren business intelligence (bi)-diensten te leveren. Het gaat om beheer en de ontwikkeling van bi-tools en -dashboards van Oracle en Qlik. Daarvoor is een raamovereenkomst getekend met een looptijd van drie jaar, die twee keer verlengd kan worden met één jaar. De waarde van de opdracht is onbekend.

De aanbesteding is verdeeld in twee percelen. Het eerste perceel is gericht op de ontwikkeling van de (enterprise) datawarehouses en het beheer en de ontwikkeling van de Oracle bi-dashboards en rapportages. Hier kunnen andere front-end-tools toegevoegd worden. Dit gebeurt in een DevOps-team van zeven ontwikkelaars die agile werken.

Het tweede perceel gaat over het beheer en de ontwikkeling van QlikView-dashboards en Qlik NPrinting-rapportages. Schiphol beschikt over 129 dashboards, gericht op onder meer financiën, procesbesturing, management, Google Analytics, parkeren en heath, safety en environment (hse). Binnen dit perceel wordt met twee scrum teams gewerkt van elk zeven QlikView-ontwikkelaars.

Beide percelen werken aan de realisatie van user stories, incidentbeheer, preventief onderhoud, tweedelijns helpdesk en het uitvoeren van patches en upgrades. Via deze gunning wil Schiphol de data literacy binnen de organisatie verhogen en self-service bi-mogelijkheden met behulp van Qlik Sense bevorderen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-04-05T10:41:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.