Gemeenten kiezen Atos voor spraakverkeer

VNG begeleidt GT Connect-aanbesteding

Atos

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) gunt de raamovereenkomst van GT Connect aan Atos. De it-dienstverlener levert hierbij de afhandeling van spraakverkeer (inclusief klantcontactcentra) voor de aangesloten gemeenten. Er is een contract getekend met een looptijd van vier jaar, met de mogelijkheid tot verlenging tot maximaal acht jaar.

In 2015 ging het project Gemeentelijke Telecommunicatie (GT) van start. Dit is een initiatief van de gemeenten Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Hardenberg, Rotterdam, Utrecht en VNG, waarbij de aangesloten gemeenten gezamenlijk de aanbesteding voor telecommunicatie doen. Onderdelen zijn GT Vaste Communicatie (VodafoneZiggo) en GT Mobiele Communicatie (T-Mobile en Vodafone).

Nu is ook de aanbesteding voor GT Connect gegund. Deze opdracht is gericht op de levering van telecommunicatiediensten. Het gaat naast de afhandeling van spraakverkeer om aanvullende communicatiefaciliteiten, zoals chat, conferencing en collaboratie. Atos is binnen de klus ook verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud en de integratie met bestaande bedrijfsomgevingen en systemen.

Atos gaat aan de slag met een Proof of Delivery (PoD). Dit loopt tot uiterlijk 7 augustus as. Mocht Atos de PoD niet positief afsluiten, dan gaat GT Connect verder met VodafoneZiggo, de partij waaraan de schaduwovereenkomst is gegund.

De aanbesteding GT Connect is uitgevoerd door het team GT van VNG Realisatie, onder regie van de stuurgroep GT. Er kon tot 12 april bezwaar gemaakt worden tegen de gunning. Met het uitblijven van bezwaren, is de gunning voor zowel de raamovereenkomst als de schaduwovereenkomst definitief.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-04-17T12:07:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.