SLTN levert infra Koninklijke Bibliotheek

Koninklijke Bibliotheek

It-dienstverlener SLTN uit Hilversum levert de komende vier jaar storage- en serveroplossingen ten behoeve van de Koninklijke Bibliotheek (KB). Het bedrijf heeft de Europese aanbesteding gewonnen, waarbij Atos als onderaannemer fungeert. De aanbesteding heeft een looptijd van vier jaar met driemaal een optie op verlenging met steeds een jaar, waardoor de volledige looptijd op maximaal zeven jaar uitkomt. Met de opdracht is een bedrag van enige miljoenen euro’s gemoeid.

SLTN neemt de taak op zich om de KB te voorzien van een technologisch hoogwaardige infrastructuur, bedoeld voor het duurzaam bewaren en beschikbaar stellen van de digitale collectie van de bibliotheek zonder dataverlies. SLTN treedt op als technologisch partner en gaat adviseren in keuze en ontwerp van de benodigde infrastructuur met betrekking tot deze omgeving.

Nationale digitale bibliotheek

De KB is de nationale bibliotheek van Nederland. Haar taak is het behouden en beschikbaar stellen van Nederlands cultureel erfgoed in gedrukte en geschreven, en in meerdere mate ook digitale vorm. Sinds augustus 1993 is de KB een zelfstandig bestuursorgaan, gefinancierd door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. Per 1 januari 2015 is de Wet Stelsel Openbare Bibliotheekvoorzieningen (Wsob) in werking getreden waarmee de KB een regierol binnen het netwerk van openbare bibliotheken heeft gekregen, en de verantwoordelijkheid voor de uitvoering van stelseltaken. De KB is met de nieuwe wet ook verantwoordelijk geworden voor de ontwikkeling van de nationale digitale bibliotheek.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-06T08:36:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.