SIA en Colt winnen aanbesteding ECB

Dit artikel delen:
Euro

SIA en Colt Technology Services mogen connectiviteitsdiensten gaan leveren waardoor Europese centrale en commerciële banken, centrale depots, geautomatiseerde clearinginstituten en andere betalingsdienstaanbieders rechtstreeks verbinding krijgen tot de marktpartijen van het Eurosysteem.

Die verbinding krijgt een enkele toegangsinterface (Eurosystem Single Market Infrastructure Gateway – ESMIG). Zo zullen vanaf november 2021 alle belangrijke organisaties in het Europese financiële systeem toegang hebben tot TARGET2, het platform voor de afwikkeling van grote betalingen, de TIPS-dienst voor de verrekening van onmiddellijke betalingen, het effectenafwikkelingsplatform TARGET2-Securities (T2S) en het Eurosystem Collateral Management System (ECMS). Ook mogelijk andere nieuwe diensten en toepassingen zullen in de toekomst van deze interface gebruikmaken.

ESMIG is een fundamentele component in de consolidatie van TARGET2 en TARGET2-Securities. Die consolidatie was een van de sleutelvoorstellen in het strategisch plan ‘Vision 2020’ voor de toekomst van de marktinfrastructuren. Dit project zal voor zowel banken als het Eurosysteem zelf grote besparingen met zich meebrengen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-18T10:52:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.