Kennisnet trekt Axians aan voor internet onderwijs

Onderaannemers Cisco en Fortinet bouwen mee aan netwerk

Onderwijs

Kennisnet en Axians hebben een raamovereenkomst getekend voor de inrichting van een Nationaal Dienstencentrum (NDC). Met het NDC zorgt Kennisnet voor een basisniveau aan internettoegang en beveiliging voor scholen in het primair en voortgezet onderwijs. Het betreft een opdracht van ruim twintig miljoen euro. De looptijd van het contract is vijf jaar, met een optie tot verlenging van twee maal één jaar.

Steeds meer scholen werken met digitale leermiddelen en leraren gebruiken vaak digitale toepassingen om hun lessen nog beter te maken. Voor veel scholen is het onderwijs daarmee afhankelijk geworden van de kwaliteit van de ict-infrastructuur. 

In de praktijk blijkt dat dat netwerk niet altijd even goed werkt. Daarom bouwt onderwijs-ict-aanbieder Kennisnet het NDC. Via een Europese aanbestedingsprocedure is ict-dienstverlener Axians geselecteerd voor de inrichting van het dienstencentrum. Het NDC is onderdeel van de dienst Externe Connectiviteit, die Kennisnet en Sivon, een coöperatie van schoolbesturen in het primair en voortgezet onderwijs, aan het onderwijsveld gaan aanbieden.

Het NDC is een verzameling diensten, die communicatie via het internet en toegang tot het internet op een veilige en betrouwbare manier mogelijk moet maken, waaronder internettoegang, anti-DDoS-maatregelen, IP- en DNS-filtering. Dit najaar begint de bouw van het netwerk. Axians gaat, samen met partners Cisco en Fortinet, de centrale beveiligde omgeving leveren en beheren en schoollocaties door middel van sd-wan-technologie hier op aansluiten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-07-03T11:55:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.