Gevangeniswezen besteedt 120 mln aan ict-inhuur

DJI: opdrachtwaarde stijgt door ambities Shared Service Center ICT

Dit artikel delen:

Foto: Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI)

De Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) sluit met zes marktpartijen een raamovereenkomst voor de inhuur van ict-professionals. De geraamde totale waarde bedraagt maximaal 120 miljoen euro, gespreid over vier jaar.

De zes marktpartijen waarmee DJI de overeenkomst sluit, zijn Between Staffing, Seven Stars, IT-Staffing Nederland, KPN Consulting, Headfirst en de combinatie Bergler Nederland, Caesar Accounts en Pimarox Infrastructure Solutions. Deze partijen krijgen voor elke inhuuraanvraag de mogelijkheid om in competitie hun kandidaten naar voren te schuiven. Ze doen dit allen samen met onderaannemers.

Opdrachtwaarde stijgt

De opdrachtwaarde bedraagt tussen de negentig miljoen en 120 miljoen euro. In de vorige periode bedroeg de opdracht gemiddeld 22,5 miljoen euro per jaar. De verwachting is dat de opdrachtwaarde de komende jaren stijgt.

Deze verwachte stijging komt voornamelijk doordat het Shared Service Center ICT (SSC-I) van DJI meer gemeenschappelijke diensten wil aanbieden aan andere onderdelen van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Momenteel werkt het center ook al voor onder meer de Raad voor de Kinderbescherming, de Immigratie- en Naturalisatiedienst, de Reclassering en het bestuursdepartement van het ministerie. SSC-I ontwikkelt, bouwt, implementeert en beheert ict-werkplekken, applicaties en infrastructuur.

Vorige opdrachtnemers

De nieuwe raamovereenkomsten gaan 15 augustus 2019 in voor een periode van maximaal vier jaar. Op dat moment beëindigen de overeenkomsten met de huidige opdrachtnemers. Dit zijn Linkit, KPN Corporate Market, Ordina, Between en de combinatie Cimsolutions, Brunel en Verdonck, Klooster & Associates (VKA). 

Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI)

DJI zorgt voor de tenuitvoerlegging van straffen die zijn opgelegd door een rechter. Het agentschap van het ministerie van Justitie en Veiligheid doet dit vanuit 38 inrichtingen: gevangenissen, huizen van bewaring, jeugdinrichtingen, forensische psychiatrische centra en detentiecentra voor vreemdelingen. Met zo'n 13.000 medewerkers is het een van de grootste overheidsorganisaties van het land.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-07-05T16:57:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.