ICT Group innoveert Scada Waterschap Vallei en Veluwe

Dit artikel delen:

ICT Group uit Barendrecht automatiseert de Scada-systemen voor Waterschap Vallei en Veluwe. Het gaat om systemen voor zestien rioolwaterzuiveringsinstallaties en zevenentachtig rioolgemalen en diverse koppelingen met ongeveer achttien verschillende externe gegevensbronnen. De opdracht vloeit voort uit een gewonnen aanbesteding. Het contract heeft een waarde van 3,6 miljoen euro.

De voorbereiding, selectie en concretisering zijn inmiddels afgerond zodat gestart kan worden met de uitvoering. Opleverdatum van SCADA (Supervisory Control And Data Acquisition) is eind 2022.

Wonderware

ICT Group kwam volgens het waterschap als de beste partij uit de bus, omdat dit bedrijf de afgelopen jaren bij verschillende waterschappen verantwoordelijk was voor standaardisatieprojecten. Zo was de ict-dienstverlener eerder aangesteld voor het leveren van softwarediensten op het gebied van procesautomatisering aan de waterschappen Drents Overijsselse Delta en Vechtstromen.

Daarnaast was het voor Vallei en Veluwe van belang dat het Barendrechtse bedrijf als gecertificeerde Wonderware-partner beschikt over een groot aantal gecertificeerde Wonderware-professionals. Deze software is geschikt voor de werkvloer van procesgestuurde bedrijven, zoals waterschappen.

Ict Group

Het hoofdkantoor van ICT Group is gevestigd in Barendrecht. Daarnaast beschikt de groep over vestigingen in Bergen op Zoom, Deventer, Eindhoven, Oosterhout, Groningen en Maastricht-Airport. De organisatie is sinds 2018 bovendien actief in België vanuit een kantoor in Aartselaar bij Antwerpen. Het bedrijf investeerde vierhonderdduizend euro om deze Belgische vestiging op te starten. In totaal werken ruim 1.250 mensen bij Ict Group.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-07-16T11:19:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.