KPN blijft zorgidentificatieplatform VWS beheren

Met onderaannemers AET, Multipost, AMP, X-PACT en Atos

Dit artikel delen:

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) gunt KPN opnieuw de implementatie en het beheer van het zorgidentificatieplatform van het CIBG. Het gaat om twee vertrouwensdiensten, het Unieke Zorgverlener Identificatie (UZI)-register en het Zorgverzekeraars identificatie- en authenticatieregister (ZOVAR). Beide registers worden bijgehouden door het CIBG, de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van VWS. De opdracht is voor een periode van drie tot maximaal zeven jaar verleend. KPN is al sinds 2004 bij de beveiliging van de diensten betrokken.

Het CIBG vervult de rol van ‘Zorg Trust Service Provider’ voor unieke identificatie van zorgaanbieders, zorgverzekeraars en indicatieorganen voor het veilig raadplegen en uitwisselen van gegevens. KPN implementeert en beheert voor het CIBG het platform voor de vertrouwensdiensten op een passend beveiligingsniveau. KPN levert de dienstverlening als geïntegreerde securityoplossing vanuit het gespecialiseerde bedrijfsonderdeel KPN Security.

Digitale weerbaarheid in de zorg

De dienstverlening omvat zes onderdelen: PKIoverheid-certificatiediensten, smartcardpersonalisatiediensten, PKI-middleware en support, pasuitgifte en identiteitsvaststelling, hosting en technisch beheer van het registratiesysteem, en facturering en incasso. Mathijs Valk, directeur identity operations bij KPN Security, stelt dat KPN met de UZI-pas voor zorgverleners en met het ZOVAR voor zorgverzekeraars bijdraagt aan de digitale weerbaarheid in de zorg.

KPN Security werkt met gestandaardiseerde ‘service design modules’, die voldoen aan alle eisen vanuit eIDAS, ETSI EN 319 411-2 en PKIoverheid. ‘Door deze gunning is CIBG verzekerd van een stabiele dienstverlening’, vervolgt Valk. ‘In dit project werken we samen met een select aantal partners en leveranciers die tegen dezelfde normenkaders zijn gecertificeerd. Met die partijen - AET, Multipost, AMP, X-PACT en Atos - hebben wij een langdurige relatie en werken wij mee samen in meerdere projecten. Bovendien zijn met deze partijen de juiste contractafspraken gemaakt met betrekking tot security en privacy.’

CIBG is een uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Het CIBG is verantwoordelijk voor een groot aantal registers in het zorgdomein, waaronder het UZI-register en ZOVAR.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Vacatures bij KPN

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-07-25T11:34:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.