NBD Biblion gaat over naar cloud met OGD

NBD Biblion, leverancier van (luister)boeken, gaat zijn werkplek moderniseren door deze over te brengen naar de cloud. Hiermee wil de organisatie uit Zoetermeer makkelijker op- en afschalen voor meer flexibiliteit en inspelen op groeikansen. De opdracht is gegund aan ict-dienstverlener OGD uit Delft.

NBD Biblion levert producten en diensten aan Nederlandse bibliotheken en mediatheken, zoals boeken en luisterboeken. De organisatie wil nu haar werkplek moderniseren door zijn on-premises-applicaties over te brengen naar de cloud.

De leverancier gunt de opdracht aan OGD. Het kiest voor de online werkplek 1ict, die Office 365-applicaties host via Microsoft Azure. Ook gaat OGD de andere applicaties die Biblion zelf beheert vanuit zijn eigen datacenter overzetten naar de cloud en worden cloudapplicaties gemigreerd naar de 1ict-omgeving. Om welke applicaties dit gaat, doen de partijen geen uitspraken.

De partijen kiezen voor een gefaseerde uitrol, die op 19 augustus start en eind dit jaar afgerond moet zijn. Dan gaan alle 180 medewerkers van NBD Biblion over op de online werkplek. OGD beheert de omgeving, helpt medewerkers bij het adoptietraject en biedt ondersteuning vanuit zijn servicedesk. 

OGD is gekozen op basis van een aanbesteding. De partijen hebben een contract getekend met een looptijd van drie jaar, waarbij deze nog twee keer met één jaar verlengd kan worden. De waarde van het contract wordt niet gecommuniceerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-08-05T11:33:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.