KPN levert NS push-to-talk-dienst

Dit artikel delen:

De Nederlandse Spoorwegen gaan in zee met KPN voor een push-to-talk-dienst over 4G. De huidige portofoons die de NS gebruiken worden uitgefaseerd. Dit meldt Verbinding, vakblad voor mobiele communicatie.

De zogenoemde PoC-oplossing (push-to-talk-over-cellular) wordt landelijk uitgerold na een succesvolle test met vijftig gebruikers in Zwolle. De dienst van KPN is gebaseerd op het Kodiak-platform van Motorola. Dat is carrier-integrated broadband push-to-talk. Simpel gezegd wordt een stukje van de LTE-capaciteit van KPN ‘vrijgemaakt’ en wordt zo als het ware een private-LTE-oplossing. Op deze manier kan KPN een hogere beschikbaarheid van het net garanderen.

Verbinding stelt dat het PoC-net van KPN niet missie-kritisch is. Voor echt missie-kritische communicatie, zoals C2000, zijn er eisen als redundantie en fysieke beveiliging nodig. Volgens het vakblad is het vooralsnog onduidelijk wat KPN verder wil met deze PoC-dienst. Het lijkt erop dat het ict-concern alleen grote, landelijke gebruikers wil bedienen, zoals landelijke vervoersbedrijven en Rijkswaterstaat. Een tweede doelgroep is de stadswacht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Vacatures bij KPN

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-09-04T11:40:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.