Migratie C2000 is... weer vertraagd

Dit artikel delen:
Vertraging

De migratie van C2000 vindt pas plaats in het eerste kwartaal van volgend jaar. Dat meldt minister Ferd Grapperhaus van Justitie & Veiligheid in een brief aan de Tweede Kamer. Eigenlijk zou deze migratie van dit netwerk voor mobiele communicatie tussen noodhulpdiensten volgende maand starten. Sterker, oorspronkelijk zou het netwerk in het eerste kwartaal van 2017 worden opgeleverd.

Grapperhaus geeft aan dat hij, op advies van de stuurgroep Vernieuwing C2000, heeft besloten in het eerste kwartaal van 2020 te migreren. 'De komende maanden zetten alle partijen in op het realiseren van deze migratie. Ik zal uw Kamer nog voor het einde van dit jaar op de hoogte brengen van de laatste voortgang in de vernieuwing van C2000. Ik hecht eraan te benadrukken dat een ict-project van deze omvang, ook na succesvolle implementatie, enige tijd nodig heeft om aan alle verwachtingen te voldoen”, schrijft hij.

Hij biedt de Kamer een besloten technische briefing voor de migratie van het spraaknetwerk aan, om de leden nader te informeren. Daarbij gaat het niet alleen om de laatste stand van zaken rond de migratie maar ook over het vervolgtraject: de vernieuwing van de radiobediening in de meldkamers.

Drie jaar vertraging

Vakblad Verbinding wist afgelopen september al op basis van eigen bronnen te melden dat de migratie van C2000 opnieuw vertraging oploopt. Mocht er begin 2020 daadwerkelijk groen licht worden gegeven, dan bedraagt de vertraging van het nieuwe missiekritische spraaknetwerk drie jaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-10-14T11:55:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.