SLTN levert datacenteroplossing aan Alliander

It-dienstverlener wint Europese aanbesteding met waarde van 2,5 miljoen euro per jaar

De Hilversumse ict-dienstverlener SLTN Inter Access (SLTN) verzorgt de komende drie tot acht jaar de datacenteroplossingen voor netwerkbedrijf Alliander. Het bedrijf heeft namelijk de Europese aanbesteding gewonnen die Alliander uitschreef. De raamovereenkomst, die op 1 november 2019 ingaat, heeft een waarde van 2,5 miljoen euro per jaar en een looptijd van drie jaar, met de mogelijkheid tot verlenging tot maximaal acht jaar.

De door SLTN gewonnen Europese aanbesteding betreft de opdracht van het onderhouden van de bestaande datacenterhardware, het leveren van nieuwe datacenter hard- en softwareproducten, alsmede het leveren van advies en consultancy om te komen tot passende datacenteroplossingen. Ook het coördineren van onderhoud en support en het leveren van advies en begeleiding bij productkeuzes valt binnen de opdracht. Eerder verzorgde SLTN al de storage en was Misco Solutions verantwoordelijk voor servers. Nu verzorgt SLTN beide. 

Eugene Tuijnman, ceo van SLTN, stelt dat de overgang naar een duurzame energievoorziening voor netwerkbedrijven zoals Alliander nieuwe technische uitdagingen en -wensen met zich meebrengt, met name ook in het kader van de it. 'Denk hierbij aan meer data door meer intelligente installaties en sensoren die middels kunstmatige intelligentie en machine learning bewerkt worden. Dit vereist meer rekenkracht en opslagcapaciteit', aldus Tuijnman. 

Alliander en SLTN

Alliander is een netwerkbedrijf dat zorgt voor de energievoorziening (elektriciteit, gas en warmte) in een groot deel van Nederland. De belangrijkste taak van Alliander is het distribueren van gas en elektriciteit naar consumenten, bedrijven en instellingen.

Het in Hilversum gevestigde SLTN Inter Access is specialist op het gebied van architectuur, integratie- en migratieprojecten, managed services, clouddiensten, application services en detachering. De onderneming telt ruim zevenhonderd medewerkers en claimt meer dan veertienhonderd klanten te hebben. Het bedrijf richt zich op de verticale markten onderwijs, finance, overheid en gezondheidszorg.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-10-25T11:09:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.