Microsoft wint slag om cloud-contract VS-leger

AWS mogelijk in beroep tegen miljardencontract

Microsoft heeft een opdracht ter waarde van tien miljard dollar binnengehaald bij het Amerikaanse ministerie van Defensie. Het gaat om een contract voor de modernisering naar een cloud-infrastructuur met een looptijd van tien jaar. Concurrenten van Microsoft zijn gepikeerd.

De opdracht omvat de levering van infrastructure-as-a-service (iaas) en platform-as-a-service (paas) voor de ondersteuning van de bedrijfsvoering, missies en operaties van defensie-onderdelen.

In een persbericht somt het ministerie de bedragen op die naar de verschillende onderdelen, bases en wapensystemen van de lucht- en landmacht gaan. Ook de investeringen in de cloud-infrastructuur van de logistieke organisatie staan genoteerd in het document.

Joint Enterprise Defense Infrastructure (JEDI), zoals het cloudproject heet, wordt geleverd op basis van vaste-prijsvoorwaarden.

Amazon en Oracle

Concurrenten als Amazon en Oracle, beide ook in de race voor het contract, zijn gepikeerd over de keuze voor één leverancier.

Verder meldt persbureau Reuters dat Oracle zijn zorgen uitte over de rol van Amazon. Dat bedrijf zou via een ex-medewerker van defensie extra informatie hebben over de cloudplannen van defensie en zo zijn concurrentiepositie misbruiken.

Trump

De cloud-deal van defensie zou zelfs op presidentieel niveau zijn besproken, meldt Reuters. Zo zou Trump zich actief hebben bemoeid met het op een zijspoor zetten van Amazon als leverancier. Het Pentagon ontkent dat.

Amazon haalde eerder een grote cloudopdracht binnen bij de CIA. Google viel eerder al weg als mogelijke partij voor de clouddiensten voor defensie. Medewerkers wilden niet meewerken aan de levering van informatietechnologie voor wapensystemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-10-28T12:02:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.