Investeerder MGF stapt in bij Acknowledge

Investeringsfonds MGF is minderheidsaandeelhouder geworden van ict-dienstverlener Acknowledge uit Waalre. Door de samenwerking en groeifinanciering van MGF wil Acknowledge de kernactiviteiten verder uitbouwen en verdubbelen in omvang.

Acknowledge bestaat vijfentwintig jaar en heeft zich in de afgelopen tien jaar ontwikkeld van traditionele hardwareleverancier naar ict-dienstverlener. Het bedrijf uit de Brainport-regio verwacht in 2020 te groeien naar een omzet van circa veertig miljoen euro en heeft bijna driehonderd medewerkers.

Acknowledge profileert zich als de regisseur die hen helpt met het adviseren, implementeren en beheren van hun digitale vraagstukken. Klanten komen uit verschillende branches; referenties zijn onder andere Volvo, Sligro, Stater en Neos.

Gunningen

Het Waalrese bedrijf is ook actief bij de overheid, bijvoorbeeld bij de gemeenten Zaltbommel en Maasdriel, waarvoor het een nieuwe infrastructuur inrichtte. Het bedrijf sleept overigens ook nog geregeld hardwaregunningen (mantelcontracten) in de wacht; dit jaar nog bij onder meer de gemeenten Nunspeet, Helmond, Lansingerland en Oosterhout (Equalit) alsook Stichting Keizer Karel (schoolinstelling), Open Universiteit en Ergon (werkbedrijf).

Volgens algemeen directeur Hank van der Put liggen er volop kansen om snel verder te groeien. De ambitie is om met hulp van MGF een toonaangevende ict-speler vanuit de Brainportregio te worden. Paul van Logtestijn, partner bij MGF: 'Acknowledge heeft een enorm groeipotentieel. In omvang moet het bedrijf in drie jaar kunnen verdubbelen, schat ik.'

MGF

Van Logtestijn licht toe dat er bewust geen meerderheidsaandeel is genomen. Dat is niet de filosofie van het investeringsfonds. 'Wij nemen geen bedrijven over maar willen hen met extra kapitaal ondersteunen als zij in een bepaalde fase hard willen groeien of een aandeelhouder willen uitkopen. Wij nemen maximaal een belang van 49,5 procent en uiteindelijk kan de dga - de directeur-grootaandeelhouder het belang weer terugkopen. De ondernemer blijft de baas.'

Vaak gaat het om familiebedrijven die willen investeren maar ook een extra zekerheid willen hebben over het waarborgen van de continuïteit. 'Wij doen geen startups, dat is venture capital. Maar wij richten ons op inspirerende dga's in het mkb die samen met ons willen optrekken om hun groeiambities waar te maken', aldus de MGF-partner.

Het Rabobankfonds is nog vrij jong en telt inmiddels zestien deelnemingen. In de ict-sector heeft MGF al eerder geïnvesteerd in Gen25 (Salesforce-dienstverlener), Burst Digital (digitale marketing), Locatus (databedrijf) en Twelve (kassasoftware).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-11-25T11:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.