HAN wisselt HSO (Dynamics AX) in voor saas van Unit4

De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) is voor zijn enterprise resource planning (erp)-software overgestapt van Microsoft Dynamics AX naar Unit4. Het betreft een financiële omgeving, gebaseerd op software-as-service (saas), inclusief implementatie en beheer. Unit4 lost Dynamics-expert HSO af als erp-leverancier.

De aanbesteding voor de nieuwe erp-omgeving werd in oktober 2018 geopend. Met de uiteindelijke winnaar Unit4 sloot de HAN een contract af van vier jaar met een optionele verlenging van twee maal drie jaar; in totaal dus tien jaar.

Na een selectieprocedure op basis van best practices werd de opdracht in mei 2019 gegund aan Unit4. Omdat het contract met Microsoft Dynamics-leverancier HSO eind 2019 afliep was een van de eisen van de HAN om per begin van 2020 met de nieuwe omgeving te kunnen werken. Dat is gelukt: Unit4 wist de saas-oplossing van plan naar live-gang in acht maanden af te ronden.

Ondersteuning gestopt

De HAN behoort met ruim 35.000 studenten en 3.700 medewerkers tot de grotere hogescholen in Nederland. De instelling had nieuwe financiële software nodig om om te kunnen gaan met nieuwe ontwikkelingen in het hoger onderwijs, zoals persoonlijke leerroutes en een vergaande flexibilisering van (deeltijd)studies. Verder moest het systeem geschikt zijn als projectadministratie voor de onderzoeksprojecten van de HAN en moderne betalings- en e-facturatiemogelijkheden bieden.

De aanbesteding voor nieuwe software was bovendien nodig omdat Microsoft sinds 1 januari niet meer de 2009-versie van Dynamics AX ondersteun. De HAN werkte met een op maat gesneden AX-toepassing in deze versie. Vanwege dit maatwerk was een migratie naar een nieuwere versie van Dynamics niet mogelijk, zo blijkt uit de aanbestedingsstukken. Microsoft-dienstverlener HSO uit Veenendaal won een aantal jaren geleden de aanbesteding voor de toenmalige vernieuwing van het financiële systeem van de hogeschool.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-04-30T11:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.