Opsteker Centric: AFM verlengt hostingcontract

deal handen schudden overeenkomst contract

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft het hostingcontract met Centric, dat begin dit jaar afliep, verlengd. Eigenlijk zou Cegeka dit overnemen na de gewonnen aanbesteding voor it- en applicatiebeheer. Maar omdat dit outsourcingstraject vertraging opliep, mag Centric deze activiteit tot 31 oktober volgend jaar blijven uitvoeren. Geraamde waarde: 1,7 miljoen euro.

Centric won in 2016 de aanbesteding voor het externe hosten. Deze tender gold als een voorpost voor het grote it-uitbestedingstraject PITS dat de AFM een paar jaar later in gang zette. Het contract met Centric liep af op 14 februari, inclusief verlenging. De AFM had erop gerekend dat de winnaar van de grotere aanbesteding voor it-beheer, die in de tussentijd was uitgeschreven, de hosting kon overnemen.

Omdat deze aanbesteding vertraging opliep, moest de AFM Centric wel aanhouden als hostingpartner omdat anders de bedrijfsvoering in gevaar dreigde te komen. Om de verlenging rechtmatig te kunnen laten geschieden, heeft de autoriteit een beroep gedaan op artikel 2.163d van de Aanbestedingswet.

Mooi meegenomen

Voor Centric is de verlenging een opsteker in de rumoerige tijd waarin het it-bedrijf zich bevindt. Het gekrakeel rond bestuursvoorzitter Gerard Sanderink heeft (potentiële) klanten gekost. Het ict-bedrijf verloor recent twee pensioenfondsen (Meubel en Waterbouw) als klant en volgens het Financieele Dagblad overwegen meer klanten te vertrekken.

Cegeka, de winnaar van de grote aanbesteding voor it- en applicatiebeheer, kan de hostingactiviteit dus pas eind oktober 2021 overnemen. De it-dienstverlener gaat voor de AFM per 1 juni aan de slag met andere activiteiten zoals het opzetten van een nieuwe datacenterinfrastructuur, applicatie-, werkplek en it-beveiligingsdiensten en een servicedesk. Het vierjarige contract heeft een geraamde waarde van 35 miljoen euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-05-29T12:13:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.