Pillencontroleur CBG besteedt ict uit aan Solvinity

Zorginformatiesysteem farmacie apotheek

Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) uit Utrecht heeft na een aanbesteding Solvinity geselecteerd voor het infrastructuur- en werkplekbeheer en de bijbehorende eindgebruikersondersteuning. Het contract heeft een looptijd van tenminste drie jaar en een geschatte totale waarde van 10,5 miljoen euro (op basis van een contractduur van vier jaar).

Het CBG is met Solvinity een overeenkomst aangegaan voor drie jaar maar heeft de mogelijkheid om dat contract steeds met een jaar te verlengen. De Amsterdamse ict-dienstverlener kan als opdrachtnemer het contract zelf na vijf jaar opzeggen. Het uitbestedingstraject is begeleid door adviseur Quint Redwood Wellington.

De geneesmiddelencontroleur werkte met een scala aan externe ict-partijen, waaronder Accenture/Avenade (werkplek & hosting), Call2 (servicedesk, eerstelijnssupport) en een aantal kleinere partijen voor leveringen en support. Door het ict-beheer en de -ondersteuning nu in één hand (lees Solvinity) te leggen verwacht het CBG een efficiëntere, robuustere ict-dienstverlening te kunnen afnemen en sneller te kunnen profiteren van vernieuwingen.

Migratie

Bovendien blijkt de it-infrastructuur van het CBG niet te voldoen aan de recente BIA-kwalificatie (Business Impact Analyse) ten aanzien van beschikbaarheid en herstelbaarheid van verstoringen en calamiteiten. Er ontbreekt een secundaire datacentervoorziening. Het agentschap heeft er voor gekozen om de it-infrastructuur te migreren naar het Overheidsdatacenter in Amsterdam (gerund door Equinix). Solvinity zal deze migratie moeten uitvoeren en tevens dienen te zorgen voor een fatsoenlijke secundaire voorziening. Hosting en housing zijn hierbij gescheiden: Solvinity is verantwoordelijk voor de server en hosting, opslag en het beheer op de lan van het datacentercenter; Equinix levert datacenterdiensten rond cage en racks, netwerkbekabeling en floormanagement in het datacenter.

Solvinity dient de it-infrastructuur van het CBG, inclusief data, applicaties en de werkomgeving, voor 1 december te hebben ondergebracht in het ODC Amsterdam, waarna Solvinity de omgeving onder regie van CBG beheert. Daarbij aangetekend dat Call2 – tegenwoordig niet meer onderdeel van KPN maar van Cegeka – de eerstelijnsondersteuning van de werkomgeving blijft verzorgen, onder auspiciën van Solvinity.

CBG

CBG is een agentschap dat valt onder het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Als autoriteit reguleert het CBG de kwaliteit, werking en veiligheid van een medicijn, en stimuleert het het juiste gebruik door de juiste patiënt.

Het CBG bestaat uit artsen, apothekers en wetenschappers die zich bezighouden met de beoordeling, registratie en risicobewaking van geneesmiddelen. De leden van het CBG krijgen in hun werk ondersteuning van ruim driehonderd medewerkers van het Agentschap CBG. In totaal gaat het om zo’n vijfhonderd man.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-07-01T11:44:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.