Solvinity en Deloitte winnen aanbesteding Logius

Infrastructuur en it-beveiliging achter diensten als DigiD en Mijnoverheid voor vier jaar gegund

Dit artikel delen:

's Rijks ict-dienstverlener Logius gunt de aanbesteding voor de infrastructuurdiensten aan Solvinity. Voor security information & event management en security operations center (siem/soc) is Deloitte Risk Advisory gekozen. Deze opdrachtnemer moet tegenmaatregelen nemen bij detectie van mogelijke it-kwetsbaarheden. Deloitte gaat ook de monitoring doen. Infrastructuur en siem/soc werden eerder verzorgd door Equinix.

Met deze nieuwe overeenkomsten investeert Logius als onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) in een toekomstvaste en flexibele digitale overheid. Naar eigen zeggen is de overheid nu voorbereid op de modernste technologie. De bedoeling is om één partij te contracteren voor uitbesteding van de infrastructuur en één partij voor siem/soc. 

De infrastructuur is de basis waarop alle Logius-diensten, zoals DigiD, Mijnoverheid en Digipoort, draaien. Ook de siem/soc-dienstverlening valt eronder, de monitoring van de ict-omgevingen.  

Beide contracten worden gegund voor vier jaar, met een optie van nogmaals tweemaal twee jaar. De geschatte omvang van het contract met Solvinity is veertig miljoen euro gedurende vier jaar. Bij verlengingen geldt een bedrag van ongeveer dertig miljoen per verlenging. Met siem/soc is naar schatting zo’n twaalf miljoen euro gemoeid. Aan een verlenging hangt een prijskaartje van acht miljoen.

Definitief

Formeel gaat het om een voorlopige gunning vanaf 17 juli. Als na de bezwaarperiode van twintig dagen geen bezwaren worden ingediend, worden de contracten definitief opgemaakt. Op 10 augustus start de verificatieperiode, waarna de partijen ook plannen en afspraken voor de migratie en transitie maken. Deze periode eindigt op 9 november. 

Dankzij de diensten van Logius kunnen mensen hun belastingaangifte doen, kan een overheidsorganisatie digitaal post sturen en kan de Douane miljoenen berichten over inkomende en uitgaande goederen verwerken.

Bij Logius werden zowel de infrastructuurdiensten als de siem/soc-diensten de afgelopen jaren verzorgd door Equinix, meldt een woordvoerder.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-07-21T11:24:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.