Staffing MS wordt outsourcing-partner Schiedam

De gemeente Schiedam selecteert management service provider (msp) Staffing MS uit Rotterdam als haar nieuwe partner voor externe inhuur. Met ingang van 1 oktober 2020 verzorgt een vast team de externe inhuur van deze Zuid-Hollandse gemeente. In 2019 bedroeg de waarde van het outsourcing-contract circa zeven miljoen euro, gebaseerd op circa negentig externe inhuurmedewerkers. Het is niet bekend wat de waarde in 2020 is.

De looptijd van het contract is drie jaar, met de optie deze tweemaal met één jaar te verlengen. Staffing MS neemt het contract over van Manpower-msp Tapfin.  

Voor de inhuur van externe professionals was de gemeente Schiedam op zoek naar een msp-partij die door middel van een gebruiksvriendelijk Dynamisch Aankoop Systeem (DAS) de externe inhuur overzichtelijk maakt. Staffing MS voorziet volgens de gemeente daarin. Een en ander resulteert in een inhuurdesk waar opdrachtgevers, leveranciers van professionals en zelfstandig professionals bij elkaar komen.

Inhuurdesk gemeente Schiedam

De inhuurdesk biedt zelfstandig professionals en leveranciers van professionals de mogelijkheid om zich aan te melden en te reageren op openstaande opdrachten van de gemeente Schiedam. Hierdoor doorlopen zij volgens Staffing MS een transparant selectieproces en is de contractafhandeling, tijdsregistratie en facturatie volledig online. ‘Vorig jaar hebben we de inhuurdeskomgevingen vernieuwd en zijn we het platform voor al onze opdrachtgevers gaan inzetten’, aldus directeur Wouter Waaijenberg. ‘Dit is een belangrijke toevoeging aan onze dienstverlening en we zijn verheugd dit ook voor gemeente Schiedam in te mogen zetten.’

‘De inhuurdeskomgeving wordt gevormd door het vendor managemen systeem (vms) Nétive, wat gebouwd is op Salesforce’, aldus een woordvoerder van Staffing MS over het inhuurplatform. ‘Dit is gekoppeld aan een WordPress frond-end. Het is een saas-oplossing, die het hele proces van aanvraag tot facturatie ondersteunt’. De inhuurdesk wordt overigens ingericht als een dynamisch aankoop systeem. Hiermee voldoet de externe inhuur van de gemeente Schiedam, voor elke mini-competitie,  aan de Europese Aanbestedingscriteria.’

Staffing MS

Staffing MS, opgericht in 2008, helpt organisaties bij de inhuur van flexibele arbeidskrachten. Dat doet de Rotterdamse organisatie voornamelijk voor gemeenten, onderwijs- en zorginstellingen in Nederland. Hiervoor is het een leverancier van het dynamisch aankoop systeem, waarmee (semi-)overheidsorganisaties conform de Europese aanbestedingsregels externe professionals kunnen inhuren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-21T11:54:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.