Atos bouwt bi-omgeving voor bevolkingsonderzoeken

Opdrachtgever is FSB; partner Information Builders

bi

De Facilitaire Samenwerking Bevolkingsonderzoeken (FSB) kiest it-leverancier Atos voor de ontwikkeling van een business intelligence (bi)- en rapportageomgeving. Hier krijgen FSB-medewerkers toegang tot data uit de screeningsonderzoeken om zo de operationele efficiëntie, analyses en voorspelbaarheid van ziektetrends te verbeteren. De partijen gaan een samenwerking aan voor drie jaar. Het contract heeft een waarde van drie miljoen euro. Atos ontwikkelt het business intelligence-platform in samenwerking met het Amerikaanse Information Builders

FSB is een coöperatie voor Nederlandse kankeronderzoeksinstellingen. De vereniging gunt de opdracht voor de ontwikkeling van een bi- en rapportageomgeving en aanvullende dienstverlening aan Atos. De oplossing kan data uit de verschillende bevolkingsonderzoeken combineren en biedt FSB-medewerkers een omgeving voor rapportage, data-analyse en om te voorspellen.

‘Onze klanten willen screenings kunnen personaliseren en nieuwe technieken snel beschikbaar kunnen maken’, vertelt Bryan Marshall, manager bij FSB. ‘Er is een groeiende behoefte aan meer data-gegeven sturingsinformatie waaruit prognoses kunnen worden afgeleid. Door informatie in een overzichtelijk dashboard te presenteren, staan data steeds meer aan de basis van besluitvorming.’

Business intelligence

Atos ontwikkelt het business intelligence-platform in samenwerking met het Amerikaanse Information Builders. Daarnaast biedt de organisatie dienstverlening op het gebied van projectmanagement, de ontwikkeling van een datawarehouse en het faciliteren van rapportages in IBI’s WebFocus tooling. Ook is Atos verantwoordelijk voor projectmanagement, de onderliggende infrastructuur, de security en privacy van de gegevens, de implementatie van het systeem en het beheer ervan.

De werkzaamheden zijn inmiddels begonnen en richten zich in de komende maanden op het optimaliseren van de processen en it-architectuur van FSB. De bestaande rapportage-applicatie SAP Business Objects wordt gefaseerd vervangen door de nieuwe oplossing.

FSB

FSB is een coöperatie die activiteiten ontplooit op het gebied van informatietechnologie, informatiemanagement, Programmamanagement, contractbeheer en gezamenlijke inkooptrajecten ten behoeve van de vijf in Nederland actieve organisaties die bevolkingsonderzoek doen op het gebied van darm-, baarmoederhals- en borstkanker. Dit zijn zelfstandige organisaties die elk verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van de bevolkingsonderzoeken in een aantal provincies. In totaal zijn bijna negenhonderd mensen bij deze screeningorganisaties werkzaam.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-09-09T16:40:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.