DigiInkoop voortaan in Oracle Cloud

Oracle Cloud

DigiInkoop, de centrale inkoopapplicatie van de Rijksoverheid, is verhuisd naar de Oracle Cloud. Volgens Logius, onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken, is dit snel, eenvoudig en veilig gerealiseerd via Diginetwerk.

Diginetwerk is een afsprakenstelsel voor het koppelen van besloten netwerken van de overheid. Via deze gekoppelde netwerken kunnen overheidsorganisaties onderling gegevens uitwisselen.

De verhuizing ging in nauwe samenwerking met de leveranciers van Diginetwerk, koppelnetwerkaanbieder Equinix en applicatiebeheerder Ordina. De applicatie en infrastructuur van DigiInkoop waren aan vernieuwing toe. Diverse aspecten voldeden niet meer.

Als oplossing koos Logius voor de verhuizing naar de Oracle Cloud. Dit ging zonder problemen gepaard, stelt het servicecentrum. Het goed gebruiken van mogelijkheden als schaalbaarheid, flexibiliteit en beheerbaarheid van de cloudomgeving en een agile aanpak speelde hierin een belangrijke rol.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-11-03T11:23:00.000Z Alfred Monterie