CGI mag nieuwe Berichtenbox bouwen en beheren

Het contract met Logius heeft een omvang van 15 tot 30 miljoen euro per jaar

e-mail

Logius gunt de opdracht voor de Berichtenbox voor Burgers en Ondernemers (BBO) definitief aan CGI. Het gaat in eerste instantie om nieuwbouw van de dienst die sinds 2009 wordt aangeboden. Vervolgens is de migratie van de BBO aan de beurt. Daarna gaat CGI ook het beheer (in een Agile context) en de verdere doorontwikkeling doen. De geschatte omvang van het contract is 15 miljoen euro, mogelijk oplopend naar 30 miljoen euro per jaar.

De beoordeling en gunning vond plaats in een minicompetitie, waaraan ook Visma Connect, Capgemini en Atos meededen. De andere onderdelen in de aanbesteding Applicatiediensten voor het domein gegevensuitwisseling zijn: de Digipoort Basis Applicatie, Machtigen (onderdeel van Digipoort) en Swift. Voor deze onderdelen moet Logius de opdrachten nog uitzetten.

De Berichtenbox is een dienst waarmee overheden digitaal berichten naar burgers kunnen sturen. In een persoonlijke, digitale brievenbus ontvangen burgers post van organisaties als de Belastingdienst, RDW, SVB en UWV. Ook gemeenten, pensioenfondsen en allerlei landelijke organisaties maken ervan gebruik. Straks krijgen ook ondernemers een berichtenbox.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-12-29T09:37:00.000Z Alfred Monterie
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.