Protinus IT wint netwerkaanbesteding UMCG

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) heeft de opdracht voor de levering van actieve netwerkcomponenten, het bijbehorend onderhoud plus aanvullende diensten en de advisering gegund aan Protinus IT. De omvang van de overeenkomst wordt door het UMCG geschat op 6 tot 7,5 miljoen euro.

Protinus IT is met deze gunning de ‘single point of contact’ voor het academisch ziekenhuis als het gaat om de levering van actieve netwerkcomponenten en aanverwante dienstverlening. De overeenkomst heeft een initiële looptijd van twee jaar met een verlenging van tweemaal een jaar.  

Het UMCG schreef de aanbesteding uit om te kunnen blijven voldoen aan de behoeften op het gebied van netwerkcomponenten voor zowel de vervangings- als de uitbreidingsinvesteringen. Het ziekenhuis gaat diverse nieuwe diensten en services ontwikkelen die gebruik zullen maken van dit netwerk.

De scope omvat actieve netwerkcomponenten van datacenters tot accespoints. Die componenten zijn onder te verdelen in lan- en dc-lan-routers en (content)switches, ddos-protectie, application delivery controllers, w-lan, firewalls en intrusion prevention systems (ips). Naast onderhoud en advisering levert Protinus IT aanvullende diensten als het verzorgen van inruil en het regelen van opleidingen.

Het UMCG beoordeelde de Houtense ict-dienstverlener als geschiktste aanbieder omdat het bedrijf naast de vereiste merken en typen uit de huidige installed base, een breed portfolio kan leveren. Ook speelde mee dat Protinus goed in staat is flexibel in te spelen op de toekomstige behoeften van het UMCG.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-01-04T10:47:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.