SLTN adviseert Belastingdienst over aanschaf servers

Fiscus besteedt 41 miljoen euro aan apparatuur bij Dell, Fujitsu en Protinus IT

Dit artikel delen:
Belastingdienst

De Belastingdienst selecteert SLTN als adviseur voor de aan te schaffen x86-serverapparatuur. De raamovereenkomst, met een looptijd van maximaal vier jaar, heeft een waarde van 3,7 miljoen euro. De apparatuur wordt in minicompetities geleverd door Dell, Fujitsu en Protinus IT, waar naar de komende twee jaar schatting 41 miljoen euro bij gemoeid is.

De fiscus schreef een aanbesteding uit voor x86-serverapparatuur. Deze is opgesplitst in twee percelen. Voor het eerste perceel zocht de Belastingdienst partijen voor de levering van X86 serverapparatuur, inclusief onderhoud, support en aanverwante diensten. Deze opdracht, met een waarde van 41 miljoen euro, is gewonnen door Dell, Fujitsu en Protinus IT (leverancier van merkonafhankelijke apparatuur).

Voor het tweede perceel zocht de Belastingdienst een organisatie die (advies)diensten kan geven over de aanschaf van de servers. Hierbij gaat het ook om aanvullende zaken, zoals lifecycle management, het optimaliseren van de duurzaamheidsketen en de arbeidsomstandigheden. Dit perceel, met een waarde van 3,7 miljoen euro, is aan SLTN gegund. Deze dienstverlener uit Hilversum ondersteunt de fiscus ook bij het opstellen van de minicompetities voor de eerder genoemde leveranciers.

De partijen tekenen voor een contractduur van twee jaar, met de optie tot verlenging van twee keer een jaar.


ROAD 2021

De aanbesteding maakt deel uit van de Rijksoverheid Aanbesteding Datacenters (ROAD) 2021. Naast deze gunning voor servers, is de Belastingdienst momenteel in de voorbereidingsfase van een aanbesteding voor datacenter hardware (storage). Ook het ministerie van Justitie en Veiligheid (JenV), het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) en het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport zoeken via ROAD 2021 datacentermiddelen en bijbehorende dienstverlening bij maximaal vier opdrachtnemers. Coördinator is Inkoop Uitvoeringscentrum Noord (IUC-Noord).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Vacatures bij Belastingdienst

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-05-05T16:01:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.