Drechtsteden kiest Protinus IT als softwarebroker

Dit artikel delen:

Drechtsteden heeft na een aanbesteding Protinus IT uit Houten in de arm genomen om de aanschaf van de standaardsoftwarelicenties voor de komende jaren te regelen. De raamovereenkomst heeft een looptijd van 24 maanden en is maximaal twee keer met twaalf maanden te verlengen. De maximale omvang van de raamovereenkomst bedraagt veertien miljoen euro.

De openbare aanbesteding ‘Softwarebroker’ was uitgeschreven door de Gemeenschappelijke Regeling Drechtsteden. Deze constructie vertegenwoordigt de gemeenten Alblasserdam, Dordrecht, Hardinxveld-Giessendam, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht. Tezamen vormen de genoemde gemeenten de vijfde stad van Nederland.

Protinus IT eindigde bij de tender op de eerste plek. Als voorkeursleverancier ontvangt het van Drechtsteden als enige de offerteaanvragen tot vijftigduizend euro. Offerteaanvragen met een hogere opdrachtwaarde worden ook aan de andere opdrachtnemer (Comparex) verstuurd en door middel van minicompetities gegund. Het zevental gemeenten verwacht per jaar tussen de 2,5 en 3,5 miljoen euro te spenderen aan softwarelicenties en aanverwante diensten.

In het kader van het contract levert Protinus IT de standaardlicenties en de cloud- en saas-diensten van de verschillende softwareleveranciers, inclusief eventueel onderhoud en support. Het gaat om software gerelateerd aan servers en thin- en fat clients én alle onderdelen die met de basisinfrastructuur verbonden zijn. Op het gebied van Microsoft werkt Protinus IT binnen deze aanbesteding samen met Insight Enterprises. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-05-17T12:03:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.